Ingezonden persbericht


CommVault en Dell vereenvoudigen beheer, toegang en bescherming van bedrijfsdata

Nieuw aanbod Dell met CommVault Simpana-software voor diskgebaseerde back-up

Utrecht, 14 oktober 2008 â¤* CommVault biedt samen met Dell aan bedrijven een diskgebaseerde back-upoplossing. Om dit te realiseren, integreert Dell CommVault Simpana 7.0-software met Dell PowerVault DL2000. Dit resulteert in de eerste geïntegreerde hardware- en softwareoplossing die klanten zelf kunnen installeren. Het gebruiksgemak zorgt ervoor dat de geïntegreerde oplossing ideaal is voor mkb'ers. Zij zijn er hiermee van verzekerd dat hun bedrijfskritische data altijd beschermd, toegankelijk en beschikbaar is. CommVault en Dell ondersteunen bedrijven met hun gezamenlijke oplossing bij de opzet van een eenvoudigere en kosteneffectievere databeheerstrategie. Zo profiteren gebruikers van snelle en betrouwbare back-ups, besparingen in opslagcapaciteit en centrale bescherming van gegevens op vestigingen.

De innovatieve, diskgebaseerde back-uptechnologie van CommVault verbetert en vereenvoudigt back-upactiviteiten. Dat maakt het dé oplossing voor bedrijven die kampen met dubbele bedrijfsdata en inefficiënt databeheer. Bedrijven gebruiken en kopen hierdoor vaak meer opslagcapaciteit dan nodig. De Dell PowerVault DL2000 met CommVault Simpana zorgt voor kostenbesparingen en voorkomt onnodige uitgaven. Hiervoor biedt de software de volgende features.

Geïntegreerde de-duplicatiefunctie die dubbele gegevensopslag voorkomt. Dit betekent meer locaties voor data recovery op minder disks. Deze functie verwijdert dubbele bestanden, dubbele e-mails en documenten, wat resulteert in een uiterst efficiënt en schaalbaar databeheer dat optimaal gebruikmaakt van de beschikbare opslagcapaciteit -- voor fysieke en virtuele servers.
* Eenduidig beheer, rapportage en onderhoud. Met de centrale beheerconsole van Simpana kunnen gebruikers back-uptaken en -regels instellen voor systeemmonitoring en -onderhoud van lokale en remote fysieke en virtuele servers.
* Granulaire recovery met één druk op de knop voor 77 procent sneller gegevensherstel. De Dell PowerVault DL2000 combineert de prestaties van diskgebaseerd gegevensherstel met applicatiespecifieke beschermingsregels. Zo biedt de Dell PowerVault DL2000 gegevensherstel over verschillende servers, versies en platformbestanden op het niveau van e-mails, documenten en Active Directory-bestanden.
* Assist & Accelerate-upgrades van Windows, Exchange en SharePoint. Herstel van eerdere versies van bedrijfskritische applicaties (bijvoorbeeld direct herstel van items op Exchange Server 2003 naar Exchange Server 2007).
* Synthetic Full--back-ups maken het mogelijk de prestaties te verhogen en de back-uptijd drastisch te verkorten. Synthetic Full--back-up betreft een host-based techniek waarmee op basis van incrementele, tussentijdse back-ups een nieuwe, volledige back-upset kan worden gegenereerd te ondersteuning van snelle, tapegebaseerde disaster recovery.
* Automatische storagepolicy's voor eenvoudiger gelaagd storagebeheer. Dit vermindert de cost of ownership voor retentie. De software verplaatst back-up- en archiefgegevens namelijk automatisch tussen storagemedia op basis van gebruikersgebaseerde storagepolicy's zonder de applicatieservers te beïnvloeden.

De Dell PowerVault DL2000 biedt geavanceerde archiverings- en replicatiefunctionaliteit die zorgt voor efficiënter databeheer. Bedrijven kunnen met de geavanceerde databeheeropties meer uit hun Dell PowerVault DL2000-investering halen. Zo kunnen ze eenvoudig datagroei ondervangen. Een overzicht van deze features.
* Archiveringsagents voor bestanden en e-mails verminderen het gebruik van primaire storagecapaciteit. De CommVault File and Email Archiver-software verplaatst oudere data van servers en archiveert deze. Gebruikers kunnen de gearchiveerde gegevens automatisch opvragen. Deze feature maakt ruimte vrij op productieservers en zorgt voor snellere back-ups en sneller dataherstel.
* Gedistribueerde bescherming van bedrijfsvestigingen. Gebruikers kunnen verschillende Dell PowerVault DL2000's combineren door CommVault Data Replication-software te gebruiken op verschillende bedrijfsvestigingen. Zo is het mogelijk om efficiënt de-duplicated back-ups te repliceren naar een centrale data recovery-locatie voor actief gegevensherstel of het kopiëren van gegevens naar tape.
* Continue bescherming van data in bedrijfskritische applicaties. Bedrijven kunnen hiervoor de CommVault Data Replication-software gebruiken. Hiermee zijn ze in staat om belangrijke applicaties en bestandsdata tot op byteniveau te repliceren en over een WAN-verbinding terug te sturen naar een Dell PowerVault DL2000.

Klanten profiteren van de langdurige samenwerking tussen Dell en CommVault. Hierdoor beschikken duizenden bedrijven over de unieke CommVault Singular Information Management-aanpak met Dell-storageoplossingen. Als OEM-partner van Dell werkt CommVault nauw samen met Dell aan de ontwikkeling van het geïntegreerde aanbod. Nu kunnen klanten van CommVault en Dell gebruikmaken van snellere, diskgebaseerde back-ups en dataherstelfuncties in combinatie met geavanceerde, optimale beheerfunctionaliteit. De Dell PowerVault DL2000 met CommVault Simpana-software is naar verwachting medio oktober 2008 verkrijgbaar.

'De nieuwste integratie van CommVault-software met Dell-hardware onderstreept de nauwe samenwerking tussen beide partijen. Daarbij benadrukt het onze inzet om klanten te voorzien van optimale, allesomvattende databeheeroplossingen', zegt Dave West, vice-president Marketing en Business Development van CommVault. 'We zijn trots dat Dell Simpana 7.0 ziet als de logische aanvulling op zijn nieuwe productportfolio. Dell- en CommVault-klanten kunnen nu diskgebaseerde back-upoplossingen snel inzetten en beheren. Hiermee profiteren ze direct van grote voordelen voor hun bedrijfsvoering en IT-activiteiten.'

'De samenwerking tussen CommVault en Dell om een volledig geïntegreerde, diskgebaseerde databeschermingsoplossing te bieden, stroomlijnt de inzet van een databeheeroplossing en vereenvoudigt het databeheer voor grote bedrijven en mkb'ers. De samenwerking tussen Dell en CommVault is een nieuwe mijlpaal in hun langdurige relatie. Daarnaast benadrukt de overeenkomst de technologische expertise van CommVault', zegt Lauren Whitehouse, Analyst bij de Enterprise Strategy Group.

'Klanten hebben behoefte aan eenvoudig te implementeren en complete back-up- en datahersteloplossingen. Die helpen hen om het gebruik van resources te maximaliseren en werkzaamheden te vereenvoudigen', zegt Darren Thomas, vice-president en algemeen directeur van Dell. 'De DL2000 combineert onze PowerVault-storage met de geavanceerde CommVault Simpana-software, inclusief de-duplicatieopties. Het resultaat is één geïntegreerd pakket om deze processen te automatiseren en te vereenvoudigen. We hebben de oplossingen al geïntegreerd, zodat onze klanten hier geen omkijken naar hebben.'

####

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dat is de visie van CommVault. Dit blijkt uit de Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen. De unieke single-platform-architectuur van CommVault biedt organisaties ongekende controle over de kosten en risico's die met de datagroei gepaard gaan. De softwareoplossingen van CommVault werken op alle niveaus naadloos samen. Hierbij gebruiken de oplossingen dezelfde code en één gemeenschappelijke functieset. Dat resulteert in ongekend krachtige en geavanceerde oplossingen op het vlak van databescherming, archivering, replicatie, zoekmethodes en resource management. Elke dag opnieuw ervaren organisaties de ongeëvenaarde efficiency, performance, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie vindt u op www.commvault.com.



Ingezonden persbericht