Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding na schietincident / Sumatrastraat (14/10/08)

De politie heeft kort na middernacht op de Sumatrastraat een 33-jarige Amsterdammer aangehouden, omdat hij wordt verdacht van het afvuren van enkele schoten op straat. Niemand raakte gewond.

Na de melding bleek de verdachte in een horecagelegenheid te zitten. Daar had hij zijn wapen inmiddels afgegeven aan de uitbater. Agenten hielden hem in het pand aan. Het wapen werd in beslag genomen. Een personenauto, die in de Sumatrastraat stond geparkeerd, werd enkele keren geraakt. De politie doet onderzoek naar de aanleiding tot het incident.

Dief van fietsonderdelen aangehouden / Linnaeuskade (14/10/08)

Op de Linnaeuskade is in de nacht van maandag op dinsdag een 55-jarige Amsterdammer aangehouden terwijl hij onderdelen van een fiets probeerde te stelen.

De melder werd rond 03.30 uur wakker toen zijn honden begonnen te blaffen. Vanuit zijn raam zag hij de verdachte aan de fiets van zijn dochter rommelen. Met hulp van een buurman werd de Amsterdammer overmeesterd en overgedragen aan de politie. Het ontvreemde fietszadel werd teruggevonden.

Inbreker aangehouden / Wethouder de Vriesplantsoen (14/10/08)

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 56-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het inbreken in een woning aan het Wethouder de Vriesplantsoen. De bewoner alarmeerde omstreeks 04.30 uur de politie toen hij glasgerinkel hoorde en zag dat een ruit van zijn woning was vernield. De man had nog kort achter een weglopende persoon aangerend maar moest zijn achtervolging staken. Agenten zagen bij hun komst de verdachte hard weglopen. Kennelijk had hij zich achter een auto verscholen. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.
Aanhouding met inbrekersgereedschappen / Isolatorweg (14/10/08)

Drie mannen in de leeftijd van 23, 32 en 33 jaar oud, uit Almere en Amsterdam, zijn in de nacht van maandag op dinsdag op de Isolatorweg aangehouden, omdat zij inbrekerswerktuigen met zich voerden.

De politie kreeg rond 03.45 uur een melding, nadat op bewakingsbeelden was gezien dat de drie belangstelling hadden voor de gebouwen en dat ze gereedschappen met zich voerden. Agenten troffen de mannen aan bij een auto, waar onder andere een koevoet en een ladder in lagen. Onder een andere auto lagen nog meer voorwerpen. De mannen zijn overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek. De voorwerpen zijn in beslag genomen.