Ingezonden persbericht


Reliance Globalcom benoemt Mark Thompson tot President van nieuwe Data Business Unit

Nieuwe Data Business Unit combineert expertise Vanco, Yipes Enterprise Services en FLAG Telecom

Amsterdam, 14 oktober 2008 Reliance Globalcom benoemt Mark Thompson tot President van de Data Business-divisie. In deze functie is hij verantwoordelijk voor alle datacommunicatieoplossingen binnen het wereldwijde Reliance Communications. In deze nieuwe businessunit komen drie dochterondernemingen onder één naam samen. Reliance Globalcom Limited (het vroegere FLAG Telecom), Reliance Gobalcom Services, Inc. (het vroegere Yipes Enterprise Services) en Reliance Vanco Group (voorheen Vanco Group). Deze combinatie resulteert in een wereldwijde provider van managed solutions met geavanceerde mogelijkheden voor zowel on- als offnet datanetwerkdiensten- en daaraan gerelateerde diensten voor grote bedrijven, systems integrators en carriers wereldwijd.

Door de drie entiteiten samen te brengen in één businessunit, is Reliance Globalcom in staat klantgerichte, beheerde netwerken te leveren. Daarnaast kan het bedrijf hierdoor oplossingen voor applicatielevering aanbieden, die gebruikmaken van een uitgebreid wereldwijd netwerk. Het bedrijf levert flexibele en volledig beheerde diensten aan multinationals, serviceproviders en carriers wereldwijd, waaronder beheerde WAN s, databeveiliging- en hostingdiensten, en functionaliteit voor toegang op afstand, beveiliging, applicatieacceleratie en convergentie. Reliance Globalcom biedt zijn klanten concurrentievoordeel door hen te laten profiteren van het 65.000 kilometer lange kabelsysteem dat opkomende markten kan bereiken. Maar ook met zijn expertise in het beheren van wereldwijde IP MPLS- en Ethernet VPLS-klantnetwerken kan het bedrijf zijn klanten ondersteunen. Daarnaast profiteren klanten van uitstekende relaties met meer dan 750 lokale partners in 230 landen.

Ruim 1.400 grote klanten en 200 carriers vertrouwen op Reliance Globalcom voor het beheer van bedrijfskritische netwerkoplossingen en het voldoen aan complexe eisen van hun organisaties en partners wereldwijd.

Als het gaat om wereldwijde zakelijke connectiviteit, gebruiken multinationals en grote organisaties verschillende technologieën, afhankelijk van geografie, lokale regelgeving en het soort data dat verstuurd wordt , zegt Pauline Trotter Principal Analyst Enterprise Practice bij Ovum. Een leverancier die een alles-in-eenoplossing biedt, is erg aantrekkelijk voor klanten die verschillende technologieën gebruiken op verscheidene plaatsen in het netwerk, ongeacht of dit Ethernet, IP MPLS, IPL of een combinatie van al deze oplossingen is.

Thompson neemt decennia aan telecomervaring bij verschillende klantgedreven organisaties mee naar de nieuwe Data Business Unit van Reliance Globalcom. Zijn kennis van de wereldwijde communicatiemarkt en zijn ervaring binnen multinationals zijn voor Reliance Globalcom de juiste ingrediënten om uit te groeien tot een van de meest gerenommeerde leveranciers van communicatiediensten wereldwijd , zegt Punit Garg, President en CEO van Reliance Globalcom.

De Reliance Globalcom Data Business Unit gaat de competitie aan met AT&T, British Telecom Global Services, Orange Business Services en Verizon Business om grote en middelgrote multinationals direct en via kanaalpartners te bedienen. Ook levert de bedrijfstak wholesale-oplossingen aan carriers.

Thompson: We combineren drie sterke bedrijfstakken stuk voor stuk marktleiders in hun eigen segment. Door processen te stroomlijnen en ons bereik uit te breiden, ontstaat een uniek dienstenportfolio. Zo kunnen we iedere klant maatwerk bieden. Het zijn diensten die elkaar aanvullen en dit resulteert in oplossingen die niet gelimiteerd worden door netwerkbereik, de dichtheid per land of de beperktheid van het dienstenpakket. Ons doel is om tot de top 5 van datacommunicatiebedrijven te gaan behoren. Ik ben er trots op dat ik deze bedrijfsdivisie mag leiden die alle eigenschappen heeft de gestelde doelstellingen waar te maken.

Thompson (45) is benoemd tot President van Reliance Globalcom Data Business en behoudt de positie van CEO van Reliance Vanco Group Limited. Thompsom werkte voorheen bij Energis, waar hij Director was van de Corporate Business Unit. In de periode daarvoor was hij onder andere Engineering Officer bij de Royal Navy. Thompson is reeds dertien jaar actief in de telecombranche. Hij rapporteert aan Punit Garg.

# # #

Over Reliance Globalcom
Reliance Globalcom is een divisie van Reliance Communications Limited. De divisie leidt de wereldwijde telecomwerkzaamheden van de grootste geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Reliance Globalcom brengt synergie in de wereldwijde bedrijfsvoering van Reliance Communications. Hieronder vallen de divisies Enterprise Services, Capacity Sales, Managed Services en een uiterst succesvol portfolio van retailproducten en -diensten, waaronder Global Voice, Internet Solutions en Value Added Services. Het bedrijf bedient meer dan 1.400 grote organisaties, 200 carriers en 1,7 miljoen retailklanten in 50 landen verdeeld over vijf continenten. Reliance Globalcom is in het bezit van het grootste onderzeese kabelsysteem ter wereld met een lengte van meer dan 65.000 kilometer. Dit systeem is naadloos geïntegreerd met de 110.000 kilometers aan particuliere glasvezelkabel van Reliance Communications. Tezamen biedt dit een stabiel platform voor het leveren van wereldwijde diensten. Het platform verbindt 40 belangrijke markten in India, het Midden-Oosten, Azië, Europa en de Verenigde Staten. Met de recente overname van eWave World, een pionier op het gebied van wereldwijde Wimax-netwerken heeft Reliance Globalcom de mogelijkheid om 4G-diensten te introduceren in meer dan 50 landen. Ook kocht het bedrijf onlangs Vanco Group. Nu kan het bedrijf beheerde diensten leveren in meer dan 230 landen wereldwijd. Meer informatie is beschikbaar op www.relianceglobalcom.com

Over Reliance Communications
Reliance Communications Limited is opgericht door Shri. Dhirubhai H Ambani (1932-2002) en is de vlaggenschiporganisatie van de Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group. De Reliance Anil Dhirubhai Ambani Group heeft momenteel een marktwaarde van meer dan 53 miljard dollar, een kasstroom van drie miljard dollar, een nettowinst van twee miljard dollar en geen schulden.

Reliance Communications staat in de top 5 van meest waardevolle Aziatische telecombedrijven. Daarnaast is het de meest geïntegreerde telecomserviceprovider van India. Het bedrijf heeft meer dan 58 miljoen klanten, waaronder 1,8 miljoen retailklanten buiten India. Reliance Communications staat in de top 10 van Aziatische telecombedrijven voor wat betreft het aantal klanten. Onder de zakelijke klanten vallen 2.100 Indiase en multinationale bedrijven en meer dan 800 wereldwijde en regionale carriers.

Reliance Communications heeft een pan-Indiaas, geavanceerd, geïntegreerd (draadloos en niet-draadloos), convergent (spraak, data en video) digitaal netwerk van de hoogste kwaliteit. Dit netwerk dekt meer dan 20.000 steden en 45.000 dorpen. Het bedrijf bezit en beheert de grootste geavanceerde, IP-geschikte infrastructuur ter wereld. Deze omvat 175.000 kilometer glasvezelkabel in India, de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië, en het gebied rond de Stille Zuidzee.



Ingezonden persbericht