Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie

Delft, 14 oktober 2008
MKB ondernemer vertrouwt op fingerspitzengefûhl.

Nederlandse MKB ondernemers hebben veelal geen exact beeld van de financiële situatie in hun bedrijf. 50% geeft toe te vertrouwen op het "fingerspitzengefûhl" als het gaat om het financiële reilen en zeilen van hun onderneming. Dit is hoogst opmerkelijk in economisch onzekere tijden. Onderzoek van MKB Nederland leert, dat 66% van de MKB ondernemers weinig vertrouwen heeft in de economische ontwikkelingen voor volgend jaar.

Exact Online deed onderzoek onder 650 financieel verantwoordelijk bestuurders en eigenaren van bedrijven met minder dan 25 medewerkers. Van deze ondernemers weet 40% pas aan het einde van de maand hoe de onderneming er voor staat. Voor 31% blijft dat een mysterie tot het eind van elk kwartaal en 29% heeft dat inzicht pas na de jaarafsluiting.

Frank de Vos, directeur van Exact Online: "Er is veel ruimte voor verbetering. Het beperkte inzicht in het bedrijfsresultaat dat veel ondernemers kennelijk hebben, is zorgwekkend. Ondernemers beperken zich zo in de mogelijkheden om hun bedrijf tijdig bij te sturen. De huidige stand van de economie vraagt om actueel inzicht, zodat er tijdig beslissingen genomen kunnen worden."

Uit het onderzoek blijkt verder dat de groei in het gebruik van online boekhoudoplossingen, zoals Exact Online, doorzet. Ruim 15% van de ondervraagden gebruikt al een online boekhoudoplossing en ruim 20% geeft aan dat binnen een half jaar te gaan doen. Hier staat tegenover dat 30% in het geheel niet investeert in boekhoudsoftware en voor een derde van die groep is de computer in het geheel niet in beeld. Daar geschiedt de boekhouding nog volledig op papier.

Het volledige onderzoek leest u op www.exactonline.nl/onderzoek.

Over Exact Online
Exact Online is een internetgebaseerde boekhoudoplossing waarvoor de applicatie als een service via het internet (SaaS) wordt aangeboden voor een vast bedrag per maand. Na de lancering in november 2005 heeft Exact Online een stevige opmars gemaakt in de Nederlandse markt. Gericht op startende ondernemingen, accountants en administratiekantoren, is het aantal abonnementen in Nederland inmiddels de 6.000 gepasseerd. In mei 2006 werd Exact Online in België gelanceerd.

Contact voor de pers:

Koen Rakers
Marketing directeur Exact Software Nederland B.V.
Tel. nr: 015-2624323


---- --