Provincie Zuid-Holland

Groot onderhoud N 208 bij Hillegom

Van september tot en met november dit jaar voert provincie Zuid-Holland grootschalig onderhoud uit aan de N 208. De onderhoudswerkzaamheden zullen in drie fasen worden uitgevoerd op verschillende gedeelten van de weg. In de derde fase wordt er van week 41 tot en met week 45 in de nachten aan de kruising van de N 208 met de N 207 bij Hillegom.

Afsluiting en omleiding autoverkeer
Werkzaamheden overdag vinden plaats van maandag tot en met vrijdag steeds van 7:00 uur tot 16:00 uur. Deze werkzaamheden hebben geen gevolgen voor het verkeer. Van week 43 tot en met 45 werkt provincie echter van maandag tot en met vrijdag ook in de nachten, steeds van 20:00 uur tot 6:00 uur de volgende ochtend. Op de vrijdagen stoppen we dan om 16:00 uur.

Tijdens de nachtelijke werkzaamheden in de weken 43 tot en met 45 is de kruising afgesloten en wordt doorgaand verkeer omgeleid via een omleidingsroute. Bewoners en bedrijven blijven wel bereikbaar. De omleiding voor het autoverkeer wordt ter plekke aangegeven maar is ook te bekijken op www.n208.nl.

Openbaar vervoer
De bussen zullen rijden volgens de normale dienstregeling. Van maandag 27 oktober 20:00 uur tot dinsdagochtend 6:00 uur is de kruising echter ook afgesloten voor de bussen. Die rijden dan een andere route. Op de site van Connexxion is altijd de actuele dienstregeling te vinden.

Fietspad
Het fietspad blijft open gedurende de werkzaamheden. Fietsers zullen dus geen hinder ondervinden.

De werkzaamheden
Op de weg zal het asfalt een nieuwe laag krijgen. Bebording en bermen krijgen een onderhoudsbeurt en verkeerslichten worden vervangen. De belijning van de weg wordt aangebracht volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. Langs de Westelijke Randweg bij Lisse staan bollenkramen langs de weg. Deze krijgen in het nieuwe ontwerp een eigen locatie. Met al deze wijzigingen wordt een verkeersveiliger situatie gecreëerd op de weg. Eerder in september heeft de provincie onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd bij de aansluiting op de A 44 bij Sassenheim. Van week 37 tot en met week 43 werkt provincie Zuid-Holland aan de Westelijke Randweg bij Lisse.

Overleg
De N 208 is een veelgebruikte weg die de gemeenten Teylingen, Lisse, Hillegom en de A 44 ontsluit. Onderhoudswerkzaamheden en afsluitingen hebben heel wat gevolgen. Provincie Zuid-Holland heeft daarom van tevoren uitvoerig overleg gehad met de betrokken gemeenten, Rijkswaterstaat, Connexxion en de hulpdiensten over de periode van uitvoering en de omleidingen. Door te kiezen voor uitvoering in de nachten hoopt de provincie de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Voor actuele informatie kijkt u op www.n208.nl. Vragen en opmerkingen kunt u sturen aan n208@pzh.nl.

Bron: DBI, telefoon 070 - 441 72 54