GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil Climate Cars in Rotterdam

Rotterdam, 14 oktober 2008

GroenLinks wil dat er in Rotterdam tweeduizend elektrische huurauto's en honderdvijftig oplaadstations komen. Dat voorstel doet GroenLinks-raadslid Arno Bonte in het plan 'Climate Cars in Rotterdam'. Met het plan kan 20% van de CO2-uitstoot door autoverkeer worden verminderd.

Bonte heeft zijn ideeën opgedaan in Parijs waar een soortgelijk project onder de noemer Autolib' wordt opgezet. Net als Autolib' wordt Climate Cars een 24-uurs service waar mensen tegen een laag tarief een elektrische auto kunnen huren voor kleine ritten in de stad. 'Het voordeel van Climate Cars is dat je alleen betaalt voor het gebruik van de auto en niet voor de aanschaf. Als je uitgereden bent laat je hem achter bij een van de oplaatstations en stopt de teller.'

Volgens Bonte blijkt uit onderzoek dat voor elke beschikbare elektrische huurauto zeven Rotterdammers hun auto in de verkoop zouden doen. 'Met Climate Cars zorg je dus niet alleen voor schonere lucht, maar ook voor minder parkeerdruk en meer speelruimte op straat voor kinderen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207