Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VALS AANBOD VAN M&S-WAARDEBONNEN MIKT OP CONSUMENT, WAARSCHUWT SOPHOS

Marks & Spencer-hoax kent de laatste weken een sterke opleving

Gorinchem, 14 oktober 2008 Sophos waarschuwt computergebruikers dat ze op hun hoede moeten zijn voor een e-mailhoax die valselijk tot £500 in waardebonnen van Marks & Spencer aanbiedt. De kettingmail, die in de zomer van 2007 voor het eerst opdook, heeft in de voorbije twee weken tienmaal het gebruikelijke aantal meldingen op de website van Sophos gegenereerd.

Volgens de experts van Sophos bestoken de auteurs van hinderlijke e-mails nietsvermoedende e-mailgebruikers vaak met berichten die reële situaties exploiteren. Deze hoax, die voorwendt dat hij van Marks & Spencer afkomstig is, een winkelketen die bekend staat om zijn aanbiedingen en promoties, kan consumenten aanspreken die zoek zijn naar koopjes om hun budget te rekken. Sophos waarschuwt hen dat ze sceptisch moeten zijn wanneer ze hun mailbox controleren.

Hieronder een voorbeeld van een typische kettingmail:

Dear all,

Marks & Spencers, in conjunction with Persimmon Homes, are giving away free vouchers. Marks & Spencers are trying word-of-mouth advertising to introduce its products and the reward you receive for advertising for them is free non-refundable vouchers to be used in any M&S store.

To receive your free vouchers by e-mail all you have to do is to send this email out to 8 people (for £100 of free vouchers) or 20 people (for £500 of free vouchers). Within 2 weeks you will receive an e-mail with your vouchers attached.

They will contact you through your e-mail address.

Please mark a copy to:

@persimmonhomes.com

Voor meer informatie en/of een grafische illustratie, kijk op: http://www.sophos.com/blogs/gc/

Over Sophos

Sophos is wereldleider in IT security en controle. Sophos biedt bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties een volledige bescherming en controle tegen bekende en onbekende malware, spyware, intrusions, ongewenste applicaties, spam, policy-misbruik en ongecontroleerde netwerktoegang (NAC of Network Access Control). De gebruiksvriendelijke, betrouwbaar ontwikkelde producten van Sophos beschermen meer dan 100 miljoen gebruikers in meer dan 150 landen. Met meer dan 20 jaar ervaring en een wereldwijd netwerk van centra die bedreigingen analyseren, is het bedrijf in staat snel te reageren op nieuwe bedreigingen en behaalt daarmee het hoogste niveau van klantentevredenheid binnen deze sector. Sophos is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Boston, MA, en Oxford, UK. Meer informatie is beschikbaar via www.sophosbenelux.com.

Voor meer informatie en/of een telefonische toelichting, gelieve contact op te nemen met:

Sophos Benelux
Marnix van Meer
Tel: +31 655700255
m.vanmeer(at)sophosbenelux.com

Creative Strategies
Elke De Ridder

Tel: +32 2 267 41 60
Ederidder(at)creative-strategies.eu.com