Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuws uit het college

Datum: 14-10-2008

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten. Op dinsdag 14 oktober heeft het college onder andere de volgende besluiten genomen:

14 oktober 2008
College wil twee Capelse waterhaltes
Het college wil in de toekomst twee openbaar vervoerhaltes aan de Hollandsche IJssel in Capelle. Dat blijkt uit een brief van het college aan de Stadsregio. Het gaat om een aanlegplek bij het Rivium en bij de Groenedijk.

In een plan van de Stadsregio over personenvervoer over water staan de toekomstige aanlegplekken bij het Rivium en de Groenedijk in Capelle aangegeven als 'gewenst' en 'optioneel'. Het college vindt dat deze plekken in het plan als te vrijblijvend worden omschreven. In de brief aan de Stadregio adviseert het college om het Rivium als 'verplichte' aanlegplek op te nemen en de aanlegplek bij de Groenedijk aan te merken als 'gewenst'.

Hiermee wil het college bereiken dat er in de toekomst twee aanlegplekken in Capelle komen. De halte Rivium kan in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. De halte aan de Groenedijk kan een belangrijke schakel vormen in de verbinding Rotterdam-Kralingen-Capelle aan den IJsel-Krimpen aan den IJssel en een goed alternatief vormen voor autoverkeer over de Algeracorridor.

14 oktober

Primeur Capelle: 'alle regelgeving online'

Met de komst van de nieuwe website kunnen alle Capellenaren de Capelse regelgeving raadplegen via de website www.capelleaandenijssel.nl. Dit gaat in samenwerking met Centrale Voorziening Decentrale Regelgeving (CVDR). De gemeente Capelle aan den IJssel is met deze ontwikkeling de eerste Nederlandse gemeente die in samenwerking met CVDR de regelgeving online heeft staan.

In de toekomst is het voor alle overheidsorganisaties verplicht om de regelgeving online te publiceren. Capelle heeft de primeur om als eerste Nederlandse gemeente via CVDR de regelgeving voor iedereen toegankelijk te maken via internet.

Het college besloot in 2006 om aan een project van ICTU deel te nemen dat gemeenten ondersteunt bij het digitaal beschikbaar stellen van de regelgeving. ICTU is een organisatie die overheden helpt met slimme en betrouwbare ICT oplossingen.

14 oktober
Gemeente Capelle voert een solide financieel beleid Naar aanleiding van de onzekerheid op de financiële markten in Europa en Amerika, meldt het college dat de gemeente Capelle aan den IJssel een solide financieel beleid voert. De uitstaande gemeentelijke leningen staan bij de Rabobank en de ING-bank. Dit zijn solide Nederlandse bankinstellingen.