Voorzitter SER ontvangt eerste Kookboek Sociale Innovatie


SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan ontvangt eerste exemplaar van inspirerend boek over sociale innovatie

ZEIST, 20081009 -- Tijdens het jaarcongres van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie (NCSI) op dinsdagmiddag 14 oktober 2008 in cultuur en congrescentrum Antropia in Zeist overhandigen de auteurs het Kookboek Sociale Innovatie officieel aan SER voorzitter Alexander Rinnooy Kan. De aanbieding van het creatief vormgegeven boek met visies en verhalen over sociale innovatie in Nederland zal op ludieke wijze plaatsvinden, geheel in stijl met de titel van hun boek.

Twee jaar geleden heeft de heer Rinnooy Kan de adviesbranche uitgedaagd om hun meerwaarde te bewijzen en hun kennis en ervaring op het vlak van sociale innovatie sterker te gaan ontwikkelen en delen. Met de lancering van het boek is de cirkel nu (deels) rond.

Het Kookboek Sociale Innovatie biedt aan alle personen die zich interesseren voor sociale innovatie een helder baken van de huidige ontwikkelingen op het gebied van vernieuwing van de (arbeids-)organisatie. Inhoudelijk is het boek uiterst boeiend door een afwisselende combinatie van een tiental prikkelende visies en een twintigtal praktijkverhalen. De diversiteit aan thema's en organisaties toont aan hoe breed toepasbaar sociale innovatie is en welke toegevoegde waarde het kan leveren voor de mens, organisatie en de maatschappij.
Het Kookboek Sociale Innovatie is een makkelijk leesbaar en kleurrijk vormgegeven boek.

De visies zijn verzorgd door diverse prominenten uit de politiek, wetenschap en maatschappelijk speelveld, onder meer: prof. Henk Volberda, Rotterdam School of Management, Alexander Pechtold. fractieleider D'66, Alexander Rinnooy Kan, voorzitter SER en Loek Hermans, voorzitter MKB Nederland. Praktijkcases zijn afkomstig uit diverse middelgrote en grote organisaties uit het bedrijfsleven en de (semi-)overheid.

Op 12 februari 2009 organiseert de Greenfield Groep een eigen conferentie over sociale innovatie in lijn met het boek, waarbij deelnemers meer kunnen leren en ervaren over dit thema. Meer informatie leest u op www.stichtinggreenfieldgroep.eu.

Het Kookboek Sociale Innovatie kan besteld worden via de bovengenoemde website vanaf 14 oktober of via diverse (online) boekhandels vanaf 24 oktober. ISBN: 978-90-813496-1-1 .

Over de Stichting Greenfield Groep

Het `Kookboek Sociale Innovatie, visies en verhalen' is geschreven en samengesteld door een zevental consultants, die ieder een (eigen) adviespraktijk hebben en zich verzameld hebben in de `Stichting Greenfield Groep'. De Greenfield Groep heeft tot doel om projecten te realiseren, gericht op het vergroten van de bekendheid van het begrip sociale innovatie en om kennis en ervaring op te bouwen en te delen met organisaties om sociale innovatie praktisch toe kunnen passen en meerwaarde te creëren voor mens, organisatie en maatschappij.

De volgende consultants uit de Greenfield Groep hebben bijgedragen aan de totstandkoming van het Kookboek Sociale Innovatie Mevr. Caroline Dusschooten, organisatie-adviseur, Reflect Management Consulting Dhr. Michel Brakenhoff, Competentiemanager Business Analyse bij Hot Item Mevr. Lianne Vorstenbosch, organisatie-adviseur en coach, In 2 Change Dhr. Gerard Nieuwe Weme, organisatie-adviseur, Time for change Dhr Willem Spee, organisatie-adviseur, Interstudie/NDO Mevr. Franciska Fleminger, organisatie-adviseur, Faleon Consulting Dhr Boke de Pater, Programmamanager bij Atradius.


Kookboek Sociale Innovatie
Kookboek Sociale Innovatie
-