Nieuwe luier voorkomt bomenkap


Joppies Day & Nightcare geïntroduceerd in Nederland

ALKMAAR, 20081014 -- Deze week wordt in Nederland de allereerste luier geïntroduceerd waarvoor geen boom meer gekapt wordt. Joppies Night & Daycare (www.joppies.nl) is een nieuw premiummerk luiers dat een hoogwaardig alternatief biedt voor de klassieke wegwerpluiers. Door een nieuwe absorptiemethode is er geen houtpulp meer nodig en slinkt de omvang van de luier met 40%. Daarnaast is de nieuwe luier volledig recyclebaar.

"We hebben bijna vier jaar gestoken in productontwikkeling", vertelt Jop van Haaren, de man achter de Joppies luier. "Laat me benadrukken dat het hier echt om een premiumluier gaat met een uitstekende pasvorm en een hoog draagcomfort. We hebben ook als het gaat om kwaliteit, geen enkel compromis gesloten."

De kern van de Joppies wordt gevormd door een Synthetic Fiber Core (SFC), een synthetisch materiaal met een sterk absorberende werking. Deze SFC wordt gecombineerd met vochtabsorberende korrels. Door deze combinatie wordt vocht snel opgevangen en heel gelijkmatig verdeeld in de luier, terwijl de dikte van de luier met 40% is afgenomen ten opzichte van de klassieke wegwerpluier. "Dat vergroot het draagcomfort, maar het scheelt ook aanzienlijk in de afvalstroom", aldus Van Haaren.

Een ander opmerkelijk voordeel van de nieuwe absorptietechnologie is dat de temperatuur in de luier flink daalt. "Doordat de luier minder dik is, kan de warmte makkelijker ontsnappen. Daardoor krijgen baby's ook veel minder luieruitslag", onderstreept Van Haaren.

De Joppies luiers zijn, zoals van een A-merk verwacht mag worden, voorzien van dubbele lekranden en praktische en stevige elastische klittenbandsluitingen links en rechts. Daarnaast staat op de band aan de voorzijde duidelijk de maat van de luier vermeld, hetgeen gebruik in professionele omgevingen vergemakkelijkt. De luiers zijn ontworpen voor professionele gebruikers zoals kinderdagverblijven, zorginstellingen en ziekenhuizen. Pas in een later stadium worden ze ook via retailkanalen verkocht. Belangstellende consumenten kunnen echter via de website www.joppies.nl wel vast luiers bestellen.