Finales Grand Prix Culinair gepresenteerd door tv-kok leon Mazairac


HAARLEM, 20081016 -- De presentatie van de halve finale en de finale van Grand Prix Culinaire is in handen van tv-kok Leon Mazairac. Leon Mazairac (1978) is bekend als presentator van het kookprogramma `Eet Smakelijk' bij omroep LLiNK, dit programma laat dit najaar zien waar ons eten vandaan komt. Als eigenaar van twee kookscholen weet Leon als geen ander wat er bij een kookworkshop komt kijken. Tijdens de live sessies becommentarieert hij de kookdemonstraties van de halve finalisten en finalisten en betrekt hij de zaal bij alles wat op het podium gebeurt.

Carriere:

Chefkok Leon Mazairac is een autoriteit op het gebied van goed en lekker eten. Hij runt twee kookscholen waar hij verschillende workshops verzorgt en hij is eigenaar van Restaurant Podium in Utrecht. Leon heeft gestudeerd aan de gerenommeerde Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, België. Na zijn opleiding heeft hij bij meerdere restaurants in Parijs gewerkt, waaronder het 3-sterren Restaurant Le Pre Catalan en het driesterrenrestaurant Alain Ducasse.


Grand Prix Culinaire 2009

De kookwedstrijd Grand Prix Culinaire is een nieuw initiatief voor alle kookstudio's en kookclubs van Nederland. Initiatiefnemers zijn Stichting European Cookery school Association (ECA), foodmagazine delicious. en culinaire consumentenbeurs PUUR.
Wat houdt de wedstrijd in?

Elke kookstudio en kookclub van Nederland kan zich inschrijven voor Grand Prix Culinaire. Om mee te doen schrijf je twee recepten voor een hoofdgerecht met vis. Een vakkundige jury beoordeelt alle inzendingen, de beste twaalf kookstudio's en twaalf kookclubs mogen hun ingezonden recept zelf live komen bereiden voor vakjury en publiek tijdens de halve finale.

De zes best presterende kookstudio's en zes beste kookclubs in de halve finale gaan door naar de finale. In de finale wordt wederom live gekookt voor vakjury en publiek. De finalisten strijden daarin om de eerste plaats. De beste kookstudio en beste kookclub mogen zich uiteindelijk winnaar noemen van de prestigieuze prijs `Grand Prix Culinaire 2009' en gaan naar huis met een culinair prijzenpakket. Ook voor wie niet wint staan mooie prijzen te wachten.

Thema

Het thema van de wedstrijd is `duurzame vis', dit dient centraal te staan in de recepten. De soorten vis waaruit de kandidaat kan kiezen staan in de categorie `goede keuze' (groen) van de viswijzer 2007/2008 van stichting de Noordzee. Je vindt de viswijzer op: www.goedevis.nl

NB. De gekozen vis uit het recept wordt tijdens de kookdemonstratie in de live rondes van de halve finale en finale door de organisatie aangeleverd. Deze dient ter plekke door elke deelnemer zelf schoongemaakt en/of gefileerd te worden.

Prijzen

* De winnende kookstudio ontvangt de Grand Prix Culinaire 2009 Trofee, een oorkonde, drie jaarabonnementen op delicious en een luxe KitchenAid keukeninbouwapparaat: een duo-stoomoven met pyrolyse t.w.v. ¤ 3.599,00.
* De winnende kookclub ontvangt de Grand Prix Culinaire 2009 Trofee, een oorkonde, drie jaarabonnementen op delicious en een exclusieve Masterclass door topkok en KitchenAid-ambassadrice Yolanda van der Jagt. De masterclass wordt gegeven in het KitchenAid Experience Center te Gouda voor de hele kookclub (maximaal 10 personen).
* De winnende recepten van kookstudio en kookclub worden in het voorjaar van 2009 gepubliceerd in delicious met naam en toenaam van de desbetreffende kookstudio en kookclub. De winnaars ontvangen tevens het Grand Prix Culinaire 2009-winnaarlogo voor gebruik op de eigen website en andere communicatiemiddelen
* Alle partijen die doorgaan naar de halve finale en de finale ontvangen het Grand Prix Culinaire-deelnemerlogo voor gebruik op de website en andere communicatiemiddelen. Zij ontvangen daarnaast twee gratis entreekaarten voor de Margriet WinterFair 2008, twee gratis entreekaarten voor de culinaire beurs PUUR 2009 en twee gratis entreekaarten voor de culinaire beurs EFFF en PUUR 2010. Toegang tot de beurzen is kosteloos voor die deelnemers die op het podium betrokken zijn bij het geven van de kookdemonstratie in de halve finale en finale (maximaal drie personen per kookstudio en kookclub).
* Alle kookstudio's en kookclubs die zich inschrijven voor de competitie ontvangen een gratis proefabonnement op foodmagazine delicious. t.w.v. ¤ 15,75, twee gratis entreekaarten voor de Margriet WinterFair 2008 t.w.v. ¤ 37,50 en kortingsbonnen voor de entreeprijs van de culinaire beurs Puur 2009 (twee entreekaarten voor de prijs van een). Elke kookclub die zich inschrijft ontvangt tevens een KookstudioJaarkaart® 2009 t.w.v. ¤ 25,00 waarmee een jaar lang met korting gekookt kan worden bij kookstudio's in heel Nederland.

Belangrijke data
Halve finale
KOOKSTUDIO'S

* Locatie: kooktheater van de Margriet WinterFair te Utrecht
* Data: 18-19-20 november 2008
* Tijdstip: 13.30u-16.15u

KOOKCLUBS

* Locatie: KitchenAid Experience Center te Gouda
* Data: 22-23 november 2008
* Tijdstip: Wordt nader bekendgemaakt

Finale
Kookstudio's en kookclubs

Locatie: kookplein van de culinaire consumentenbeurs PUUR in MECC Maastricht
Data: 31 januari (kookclubs) en 1 februari 2009 (kookstudio's)
Tijdstip: Wordt nader bekendgemaakt
Vakjury

De driekoppige vakjury onder aanvoering van foodmagazine delicious. zal de kookdemonstraties en gerechten onder andere beoordelen op smaak, presentatie, originaliteit en uitvoering.

Inschrijven

Alle Nederlandse kookstudio's en kookclubs kunnen meedoen aan de kookwedstrijd Grand Prix Culinaire. De inschrijving sluit op 31 oktober 2008. Men kan zich inschrijven via deze website, het inzenden van je receptuur, fotografie en achtergrondinformatie van je kookstudio of kookclub doe je per e-mail. Alle details voor inschrijving en een inschrijvingsformulier staan op: www.grandprixculinaire.nl

Contact

De centrale coördinatie van de wedstrijd Grand Prix Culinaire is in handen van ECA. Deelnemers, pers, sponsors en andere geïnteresseerden kunnen met vragen bij ECA terecht.

Stichting European Cookery school Association (ECA)
T +31(0)23 531 50 84
info@cookeryschools.eu
www.cookeryschools.eu





ingezonden persbericht