Ingezonden persbericht


Winnaar Koning Willem 1 prijs naar EPE op 14 oktober

Solland Solar wil duurzaamheid op Europese agenda

Gosse Boxhoorn, CEO van Solland Solar Systems, is een van de 26 ondernemers die op uitnodiging van de Kamer van Koophandel deelneemt aan het eerste European Parliament of Enterprises (EPE) op 14 oktober in Brussel. Dit unieke evenement brengt 751 ondernemers uit 27 EU landen samen in het Europees Parlement. Daar zullen zij debatteren en stemmen over een aantal, voor het bedrijfsleven belangrijke issues, zoals Energie & Milieu, Employability & Ondernemerschap en Interne markt & Markttoegang. Het European Parliament of Enterprises moet bijdragen aan een beter onderling begrip tussen Europese beleidsmakers en bedrijfsleven om zo een ondernemersvriendelijker Europa te bevorderen.

Solland produceert zonnecellen en maakt hierbij gebruik van innovatieve productiemethoden. Solland Solar won het afgelopen jaar drie belangrijke ondernemersprijzen, waaronder de Koning Willem I Prijs 2008, die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan ondernemingen die zich hebben onderscheiden op daadkracht, durf, doorzettingsvermogen en innovatie.

Europees energiebeleid
'Europa bepaalt meer en meer de agenda van de lidstaten', aldus Gosse Boxhoorn. 'Voor Solland is het als producent van zonnecellen, belangrijk om met vertegenwoordigers van EPE te discussiëren over het energiebeleid en de rol van zonne-energie om gezamenlijk knelpunten op te heffen.' Frans van Steenis, directeur Kamer van Koophandel Nederland noemt het EPE een prachtig voorbeeld van economische democratie: 'Dit unieke evenement geeft Europese ondernemers een stem waar de top van Europa naar zal moeten luisteren.'

Het EPE wordt officieel geopend door de voorzitter van het Europees Parlement Hans-Gert Pöttering, die zijn persoonlijke steun aan het evenement heeft betuigd. Het EPE wordt mede georganiseerd onder auspiciën van de Europese Commissie, het Franse voorzitterschap en het Europees Sociaal Economisch Comité. Eurochambres organiseert het evenement in samenwerking met de 46 Europese Kamers van Koophandel.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om aanwezig te zijn. Zij worden verzocht zich aan te melden via: mireille.muller@kvk.nl, of via telefoonnummer 06 30352921.