Ingezonden persbericht


Ferry Maat stopt met de Soulshow

Na 36 jaar komt er een einde aan de legendarische show op Radio Veronica

Naarden 14 oktober 2008 I Na 36 jaar komt er een einde aan de 'Soulshow' die iedere zaterdag te beluisteren is op Radio Veronica tussen 19.00 en 21.00 uur. Voordat het zover is blijft 'Mister Soulshow' nog tot het einde van het jaar Radio Veronica-luisteraars verrassen met de beste soulplaten ooit gemaakt. Het programma van Ferry Maat heeft geschiedenis geschreven en is bekroond met vele prijzen. In 2007 won Ferry nog een Marconi Oeuvre Award van Broadcast Press Hilversum. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco.

De 'Soulshow' bestaat sinds 1972 en wist al snel een grote groep trouwe luisteraars aan zich te binden. Ferry Maat inspireerde met zijn programma veel producers en dj's als Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren die nu alledrie tot de wereldtop van dj's behoren. Ferry Maat was de eerste dj die een Gouden Harp kreeg. Deze oeuvreprijs werd in 2006 aan hem toegekend voor zijn belangrijke bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Na deze prijs volgden er nog meer waaronder de Marconi Oeuvre Award. In april van dit jaar werd Ferry Maat ook nog eens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In oktober 2007 bestond de 'Soulshow' 35 jaar en dit jubileum werd gevierd met een negen uur durende uitzending van de 'Soulshow Top 100'. De 'Soulshow Top 100' kwam binnen een dag op nummer één te staan in de Nederlandse iTunes Top 100. In april 2008 was de 'Soulshow Top 100'-cd een feit en kort daarop volgde ook de wekelijkse Podcast van de 'Soulshow'.

'Maat in de Middag'
Dat Ferry Maat helemaal van de radio zal verdwijnen is ondenkbaar. Deze top-dj zal nog iedere werkdag te horen zijn op Radio Veronica met zijn programma 'Maat in de Middag'. Tot het einde van het jaar blijft Ferry gewoon de 'Soulshow' erbij doen. Vanaf januari 2009 zal hij zich volledig gaan richten op 'Maat in de Middag'.

'Mister Soulshow' Ferry Maat:
"De beslissing was moeilijk, maar nu 't zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj's, besef je dat 't allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren 'Soulshow' bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de 'Soulshow'. Vanaf januari kan ik me dan volledig op 'Maat in de Middag' concentreren, want stoppen met radio?? .....NEVER!!".

Uunco Cerfontaine, Program Director:
"Ik vind het ontzettend jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met de 'Soulshow'. Maar het wordt hem gewoon te zwaar naast al zijn andere werkzaamheden. Daar heb ik alle begrip voor. Het is zo'n legendarisch programma dat door niemand anders gepresenteerd kan worden dan 'Mister Soulshow' himself, dus met dit besluit van Ferry stopt ook de 'Soulshow' definitief. Maar gelukkig blijft Ferry wel 'Maat in de Middag' presenteren, dus kunnen de Radio Veronica-luisteraars nog gewoon van zijn vakmanschap blijven genieten."

Radio Veronica
Radio Veronica is het station met de beste 80's & 90's hits en dj's als Rob van Someren,Ferry Maat, Bart van Leeuwen, Colin Banks, Patrick Kicken, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen, Ben Liebrand, Erwin Peters, Peter Teekamp, DJ Silverius, Silvan Stoet, Luc van Rooij en DJ Sven. Radio Veronica is in heel Nederland via de ether, Digitenne, Astra satelliet, mobiele telefoon, radioveronica.nl en kabel te ontvangen.

Radio Veronica is onderdeel van de Sky Radio Group.

Voor meer informatie neem contact op met Jan Willem van Hofwegen - Press Officer Radio Veronica op 035-6990103 of per e-mail: jan.willem.van.hofwegen@radioveronica.nl