Ingezonden persbericht


Wereld Natuur Fonds en Canon Europe vieren 10-jarig partnership

Hoofddorp, 14 oktober 2008 - Canon Europe - internationaal marktleider in digital imaging - en het Wereld Natuur Fonds vieren dit jaar hun 10-jarige Europese partnership. Een bijzondere mijlpaal die Canon's missie illustreert op het gebied van duurzaam ondernemen. Hieraan geeft zij invulling door het wereldwijd stimuleren van milieubewustzijn en het genereren van fondsen voor de bescherming van bedreigde dier- en plantsoorten.

Precies tien jaar geleden verbond Canon Europe zich als de eerste 'Conservation Partner' aan het Wereld Natuur Fonds. Sindsdien werken beide partijen nauw samen in programma's gericht op het terugdringen van het broeikaseffect en de bescherming van bedreigde diersoorten. Als Conservation Partner verstrekt Canon Europe fondsen voor natuurbehoud. Daarnaast brengt zij de doelstellingen van WNF zowel via interne en externe communicatiekanalen als via netwerkbijeenkomsten onder de aandacht.

WNF en Canon Europe hebben sinds 1998 succesvol samengewerkt bij verschillende initiatieven:


· WNF-Canon Photo Gallery: dit project - één van de eerste initiatieven van Canon Europe en WNF - is gelanceerd in 1999 en gericht op het digitaliseren van fotomateriaal in de beeldbank van WNF. Door de ondersteuning en technologie van Canon zijn duizenden beelden online beschikbaar voor de organisatie en fotografen werkzaam voor WNF. De enorme verzameling beeldmateriaal is van onschatbare waarde voor het effectief overbrengen van de boodschap van WNF.


· WNF-Canon Panda Bus: een reizende roadshow die in 2000 is gelanceerd met als doel kinderen te leren over natuurbehoud. Tijdens deze reis deed de bus 13 Europese steden aan, waaronder Kopenhagen, Dublin, Moskou, Oslo en Parijs. De bus trok meer dan 20.000 bezoekers uit heel Europa.


· Canon-WNF Protected Area Network Parks Programma: sinds 2003 biedt dit programma voor natuurbehoud Canon-medewerkers de kans op een 'hands-on' ervaring door in natuurparken mee te werken aan natuurbeheer- en onderhoudsprojecten. WNF heeft een netwerk van 8 beschermde Europese natuurparken - ofwel PAN Parks - ter bescherming van flora en fauna. Daarnaast krijgen deelnemers de mogelijkheid ideeën uit te wisselen met Europese collega's.


· WNF-Canon Polar Bear Tracker Programa: met steun van Canon Europe is in 2007 een programma gelanceerd waarbij twee ijsberen in de Arctische regio 'Svalbard' zijn voorzien van een elektronische halsband. Deze halsbanden zenden radiosignalen uit naar een satelliet. Hierdoor kunnen wetenschappers van WNF precies nagaan waar de ijsberen zich bevinden. De Canon Kid's Zone is een website voor kinderen, geïnspireerd op Polar Bear Tracker. Met spelletjes en lesmateriaal worden kinderen gemotiveerd in hun leefomgeving bewust met het milieu om te gaan. Met ruim 35 miljoen bezoekers is de WNF-Canon Polar Bear Tracker-website de meest populaire microsite van het Wereld Natuur Fonds. In 2008 is deze website uitgebreid met veel nieuwe interactieve content voor kinderen, ouders en leerkrachten.

"De samenwerking tussen Canon Europe en het Wereld Natuur Fonds is één van de eerste voorbeelden van een onderneming die zijn expertise inzet om een substantiële bijdrage te leveren aan natuurbehoud", zegt James Leape, Director General van WNF International. "We zijn erg blij met de resultaten van dit partnerschap en kijken ernaar uit ook in de toekomst met Canon samen te werken."

"Canon Europe is zich bewust van haar verantwoordelijkheid voor het milieu en het belang van een wereldwijde aanpak van de klimaatverandering en andere bedreigingen voor het milieu", vertelt James Leipnik, Chief of Communication and Corporate Relations van Canon Europe, Middle East & Africa. We zijn trots op ons langdurige partnership met het Wereld Natuur Fonds. Niet alleen omdat we zo onze betrokkenheid bij milieubeheer tonen, maar óók omdat we een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan initiatieven die erop gericht zijn de achteruitgang van het milieu een halt toe te roepen."

Over Canon Europe

Canon Europe is een dochteronderneming van Canon Inc. in Japan, wereldleider in innovatie en leverancier van oplossingen op het gebied van beeldverwerking en informatietechnologie voor zowel de particulier als voor het bedrijfsleven.

Canon Europa ondersteunt de activiteiten van de totale Canon organisatie in Europa inclusief alle nationale verkooporganisaties in de verschillende Europese landen. De focus van de bedrijfs-activiteiten van Canon in Europa richt zich op twee scherpomlijnde markten: Canon Business Solutions (de ontwikkeling van IT-producten, oplossingen en diensten voor zowel het printen in kantoren als het professionele printen) en Canon Consumer Imaging (foto-, video- en digitale camera's, scanners, faxen en multifunctionals). Daarnaast levert Canon Europe ook industriële en medische apparatuur. Canon Europe heeft 11.000 medewerkers in dienst in de regio Europe, the Middle East and Africa (EMEA). Meer informatie over Canon Europe is beschikbaar op: www.canon-europe.com

Over WWF

WWF is één van 's werelds grootste en meest ervaren onafhankelijke organisaties voor natuurbehoud, met een aanhang van zo'n 5 miljoen mensen wereldwijd en een actief netwerk in meer dan honderd landen. WWF's missie is om de achteruitgang van het milieu een halt toe te roepen en een toekomst op te bouwen waarin mensen en de natuur in harmonie samenleven. Daarbij richt WWF zich op de volgende actiepunten:


· Het behoud van de biologische diversiteit in de hele wereld


· Het duurzaam gebruiken van natuurlijke hulpbronnen


· Het verminderen van milieuvervuiling en afvalveroorzakende consumptie

Meer informatie over WWF is beschikbaar op: www.panda.org


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (