Cambuur


MEDIARICHTLIJNEN SC Cambuur-Leeuwarden BVO 2008-2009

Contactpersoon accreditatie/perskaarten:

Jan Straatsma, Perschef

Fax: 058-296 33 99

E-mail: info@cambuur.nl

Contactpersoon spelersgroep, interviewafspraken:

Dhr. P. Drijver of Dhr R. Propsma

Mob: 06-52088015 of 06-22155335

E-mail: info@cambuur.nl

Accreditatie

Op vertoon van een geldige en persoonsgebonden NSP-kaart en een dienstkaart van SC Cambuur of een Eyeworkspas verleent SC Cambuur toegang tot alle thuiswedstrijden, de perskamer, de perstribune, het speelveld (alleen fotografen en radio/Tv-verslaggevers). Pers heeft na 11 uur toegang tot de businessclub.

Journalisten die niet in het bezit zijn van een NSP-kaart en dienstkaart dienen tenminste vijf werkdagen voor de wedstrijd een accreditatie aan te vragen door een email te versturen aan Jan Straatsma, info@cambuur.nl. In uw email dient u de volgende informatie te vermelden:

Naam van de te accrediteren personen

Medium

Telefoonnummer

SC Cambuur zal vervolgens, eventueel in overleg met de NSP, beoordelen of de desbetreffende journalist in aanmerking komt voor een persdagkaart. Journalisten die een accreditatie krijgen toegewezen kunnen hun persdagkaart voor aanvang van de wedstrijd bij de infobalie ophalen.

Parkeren

Alle media kan parkeren op het openbare parkeerterrein voor het stadion.

Toegang persruimte

Op de eerste verdieping van het stadion bevindt zich de perskamer. Deze ruimte biedt plaats aan 60 personen. Ongeveer anderhalf uur voorafgaand aan de wedstrijd is de perskamer geopend voor alle geaccrediteerde media. Deze ruimte bereikt u via de speciale media-ingang. Na afloop van de wedstrijd wordt de persconferentie met beide trainers in de perskamer gehouden.

Toegang perstribune

De perstribune is te bereiken via de hoofdingang van het stadion, waarna men via de businessclub (1e etage) aan uw linkerhand de tribune betreedt. De perstribune is gereserveerd voor alle media met uitzondering van TV-pers en fotografen. In totaal zijn er 30 zitplaatsen beschikbaar. Radioverslaggevers hebben vaste plaatsen op de perstribune, dit in verband met de aanwezige technische faciliteiten. Voor toegang tot de perstribune volstaat enkel de NSP-kaart.

Toegang spelerstunnel en veld

Voorafgaand aan de wedstrijd is het uitsluitend voor fotografen en radio/Tv-verslaggevers toegestaan het veld (ruimte tussen de twee dug-outs) te betreden. Het veld is niet toegankelijk via de spelerstunnel. De spelerstunnel is vòòr de wedstrijd, in de rust en tijdens de wedstrijd gesloten voor alle media(behoudens Eyeworks medewerkers en fotografen) . Radio/Tv-verslaggevers dienen te werken in de ruimte voor de spelerstunnel, waarbij de TV verslaggevers de interviews moeten houden voor de speciale persborden.

Na afloop van de wedstrijd kunnen TV-verslaggevers en fotografen, die zich op het speelveld bevonden, de persruimte op de eerste verdieping of de uitgang bereiken via de spelerstunnel. Het veld is voor de schrijvende pers niet toegankelijk.

Technische faciliteiten

De persruimte van SC Cambuur heeft de beschikking over een ADSL-verbinding via een draadloos netwerk. Indien uw laptop beschikt over een wireless LAN, dan zal deze het netwerk automatisch herkennen. Het draadloze netwerk heeft de naam 'WLANCMB. U dient te beschikken over een WEBKEY, die aanwezig in de perskamer.

Woordvoering organisatie

Binnen de organisatie van SC Cambuur hebben de volgende personen contact met de media;

Algemeen Directeur Alex Pama met betrekking tot aan- en verkoop, verhuur van spelers,veiligheid, marketing & communicatie.

Trainer/coach Stanley Menzo met betrekking tot wedstrijden, opstellingen, blessures, trainingen en dergelijke.

Spelers; Peter Drijver geldt als contactpersoon voor afspraken met spelers (zie spelerscontact/ interviews/ fotoshoots).

Overige medewerkers van SC Cambuur hebben - zonder schriftelijke toestemming van de desbetreffende manager - geen contact met de media.

Pers bij de training
Schrijvende pers en fotopers zijn zonder aanmelding welkom bij trainingen. De trainingen vinden plaats op het Opleidingscentrum `Hertgang` aan de Jachthavenlaan 2, of op de Hemrik (FVC terrein) in Leeuwarden. Zonder interviewafspraak zijn spelers niet beschikbaar voor uitgebreide inhoudelijke contactmomenten met de pers. Voor de trainingstijden verwijzen wij u naar de website www.cambuur.nl. De genoemde tijden op de site zijn echter immer onder voorbehoud van wijzigingen. Om helemaal zeker te zijn of de training plaatsvindt, adviseren wij u om vooraf even een telefoontje te plegen naar teammanager Peter Drijver of Rob Propsma.

Ontvangst persberichten
Indien u er prijs op stelt persberichten te ontvangen, dan kunt u dit aangeven door een kort bericht te sturen naar Sjoerd van der Meij (s.j.vandermeij@cambuur.nl). Vervolgens wordt uw mailadres opgenomen in het bestand. Op die manier wordt u tijdig geïnformeerd over de meest recente ontwikkelingen bij SC Cambuur.

Indien er vragen/opmerkingen zijn dan kunt u dat per mail aangeven; info@cambuur.nl

---- --