Ingezonden persbericht


MiTAC kondigt innovatieve Spirit software aan voor Mio navigatiesystemen


· Baanbrekende nieuwe software: geheel vernieuwde intuïtieve interface
· Navigatie is makkelijker dan ooit met Oliede Touch(TM) en explore mode
· Nieuwe innovatieve kenmerken toegevoegd voor eenvoudig gebruik

Mollem (BE), 14 oktober 2008 - MiTAC International Corp. (TSE: 2315), het moederbedrijf van Mio Technology en Navman, kondigt vandaag de nieuwe, intuïtieve, Spirit software aan om consumenten betere navigatiemogelijkheden te bieden. Spirit software is ontstaan na grote investeringen en diepgaand consumentenonderzoek. Het succes van de softwareontwikkeling is een doorbraak binnen navigatie dankzij de uitgebreide, intuïtieve interface en het menusysteem, waarbij met slechts enkele aanrakingen alle functies kunnen worden bediend. Spirit zal in 2009 wereldwijd worden geïmplementeerd in alle nieuwe producten van Mio.

MiTAC president Billy Ho zegt, "Dankzij Navman's acquisitie, is Mio in staat om een wereld aan toepasbare navigatie-interfaces te ontwikkelen voor Mio en Navman GPS-apparaten. Voor de gebruikers van personal navigation devices (PND's) zijn de GPS-prestaties en navigatiesoftware nog steeds het belangrijkst. Hoeveel content en toepassingen een PND ook biedt, zonder een gemakkelijk te gebruiken en interessante interface, zullen gebruikers het systeem niet vaak gebruiken. De markt zal dan beperkt blijven tot een bepaald type gebruikers. Wij willen onze gebruikersbase uitbreiden door mensen de zekerheid en mogelijkheid te geven constant hun horizon te verbreden. Er zijn succesvolle voorbeelden van bedrijven die hun interfaces ontwikkelen om een breder publiek aan te trekken. MP3-spelers en mobiele telefoons leveren een heel aantrekkelijke gebruikersinterface en genereren een grotere vraag naar dergelijke apparaten. Mio brengt dit niveau van intuïtie en gemak naar de GPS-gebruikersinterfaces door het gebruik van Spirit. Hiermee willen wij de manier waarop mensen over PND's en de wereld om hen heen denken, veranderen.

Veel gebruikers raken geïrriteerd en verward door het gebruik van navigatiesystemen. Mio heeft veel energie en investeringen gestopt in continue, diepgaande consumenteninterviews en in de observatie van gebruikersgedrag op de lange termijn. Mio heeft hierin de afgelopen twee jaar samengewerkt met verschillende onderzoeksorganisaties. Spirit is er trots op dat zij de eerste stap zetten in een oplossing die alle problemen oplost met zijn unieke interface en innovatieve kenmerken. Op weg gaan met Spirit draait niet alleen om van A naar B te komen, maar ook om nieuwe ervaringen en ontdekkingen.

Innovatieve kenmerken van Spirit

· Intuïtief gebruik door het nieuwe ontwerp van het menu Navigatie is makkelijker dan ooit met de nieuwe Spirit interface, met een intuïtief menu voorzien van symbolen en verbeterde structuur; minder menubediening. Eenvoudig schakelen tussen verschillende menu's kan met een enkele druk op de knop.
· GlideTouch(TM) interface en wisselende menu's voor instinctieve bediening Gebruikers kunnen heel eenvoudig met hun vingers over het aanraakscherm sliden en hierdoor sneller menu's bedienen openen en scrollen. Hier krijgt me heel instinctief toegang tot de enorme informatiecollectie zonder dat het nodig is om telkens terug te gaan naar het hoofdmenu.
· Quick Button voor onmiddellijke terugkeer naar het hoofdmenu Spirit heeft de toegang tot het hoofdmenu vereenvoudigd met de on touch, zodat gebruikers altijd kunnen terugkeren naar het hoofdmenu als dat nodig is.
· Ontdek het onverkende met Explore Mode
De revolutionaire Explore modus verschaft gebruikers de mogelijkheid om door mappen te browsen en de nuttige plaatsen in omliggende gebieden te ontdekken, waarbij je de wisselende menu's kan gebruiken om uitvoerige details van de gebieden te zien. Dit helpt de gebruikers onverwachte plekken te vinden terwijl ze op hun huidige locatie zijn.
· Capture Function om locaties en reizen op te slaan met één druk op de knop. Maak elke reis vol met herinneringen door de spontane touch van de Capture button om je huidige locaties, je reisroutes en voice tags te bewaren.

Over MiTAC International
Opgericht in de 1990's MiTac International heeft hun business model gebaseerd op innovatie, ontwerp, product en service (IDMS),daarbij bieden ze hun klanten een totaal geïntegreerde oplossing. Deze oplossing is gemanaged door de volgende Business Units (BU): Klantsysteem, Enterprise, Mobiele communicatie en Tyan. De kerncompetentie van MiTac International centers is binnenhuis softwareontwikkeling, innovatieve geïntegreerde hardware technologie, ID ontwerpmogelijkheid, vertical-manufacture mogelijkheid en merkmanagement mogelijkheid. De Mitac's Mobiele Communicatie Business Unit is gefocust op het ontwikkelen van geïntegreerde hand-held producten, inclusief GPS, GPS PDA en GPS PDA telefoons, met de nadruk op High Profit, Value-Added Design, Manufacturer en Sales. Vandaag de dag is MiTAC wereldwijd de Nr. 3 in de Hand-held GPS markt. Voor meer informatie: www.mitac.com

Noot voor de redactie (