Gemeente Dordrecht

Extra impuls voor RTV Dordrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht wil de lokale omroep RTV Dordrecht een extra bijdrage verstrekken van 50.000 euro voor de ontwikkeling van een informatieportal op Internet. Daarnaast mag de omroep de aflossing van een eerder verleend investeringskrediet van 50.000 euro per jaar uitstellen tot 2011. De subsidie aan RTV Dordrecht blijft gehandhaafd op 323.000 euro per jaar.

Het college van burgemeester en wethouders reageert hiermee op het bedrijfsplan 2008-2014 van RTV Dordrecht. Het college had om dat bedrijfsplan gevraagd nadat het Commissariaat voor de Media de zendmachtiging voor de komende vijf jaar aan RTV Dordrecht had toegewezen.

Het college maakt zich zorgen over de beperkte omzetgroei, de verliezen van de omroep en het teruglopende bereik. Dat laatst wordt mede veroorzaakt doordat steeds meer mensen hun kabelabonnement opzeggen. Het college hecht wel veel belang aan een lokale omroep en verwacht dat op termijn de exploitatie van RTV Dordrecht kostendekkend is, uitgaande van een gelijkblijvende subsidie. Het college constateert wel dat de omroep nog te veel afhankelijk is van gemeentelijke opdrachten voor programma's.

Juist vanwege het teruglopend bereik via de kabel, ondersteunt het college het voorstel van RTV Dordrecht om meer gebruik te maken van het internet, vooral gericht op de regio Drechtsteden. "Wij willen RTV Dordrecht de kans geven zich verder te ontwikkelen. Maar uiteindelijk zal de omroep dat wel zelf waar moeten maken", zegt wethouder J.W. Spigt van mediazaken.

Datum 14 oktober 2008
Redactie Mark Benjamin
Servicecentrum Drechtsteden
Communicatie Advies en Middelen
T (078) 639 64 35
Informatie Willem van Stigt
Gemeente Dordrecht
Maatschappelijke Ontwikkeling
T (078) 639 88 93