Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachte schietincident Aalsmeer opgepakt in Duitsland / Hildesheim, Duitsland (14/10/08)

Zaterdag 12 oktober is er in Duitsland een 38-jarige man uit Warschau aangehouden na een vuurgevecht met de Duitse politie. Deze man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Aalsmeer op 8 oktober jongstleden, waarbij een 35-jarige man gewond raakte.

Na een melding van diefstal hield de Duitse politie afgelopen weekend een man en een vrouw aan die voldeden aan het signalement van de vermeende dieven. Bij de aanhouding opende de man het vuur op de politie. Er ontstond een vuurgevecht waarbij de agenten dekking moesten zoeken. Er raakte niemand gewond. Kort na het schietincident kon de man alsnog aangehouden worden. De vrouw is nog voortvluchtig.

Bureau District Recherche Zuid heeft contact met de Duitse autoriteiten over het verdere verloop van het onderzoek inzake het schietincident aan de Ophelialaan in Aalsmeer.

Eerder uitgebracht bericht: 8 oktober 2008 / Schietincident Aalsmeer / Ophelialaan

Iets voor twee uur vanmiddag heeft een schietincident plaatsgevonden in een pand op de Ophelialaan in Aalsmeer. Hierbij is een man gewond geraakt. Deze is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis en wordt geholpen aan zijn verwondingen. Hij is ernstig gewond, maar is wel aanspreekbaar. Twee verdachten zijn gevlucht, de politie is een zoekactie opgestart met meerdere eenheden waaronder een helikopter. In het pand bevinden zich een horecagelegenheid en een woning. Ontruimingen verlopen rustig in Amsterdam / Amsterdam (14/10/08)

De politie heeft dinsdag in Amsterdam diverse panden ontruimd waarbij 36 personen zijn aangehouden. De ontruimingen verliepen relatief rustig en er raakte niemand gewond.

Dinsdagmorgen begon de Mobiele Eenheid met de ontruiming van een pand aan de Pretoriusstraat waar de 36 personen werden aangehouden. Zij voldeden niet aan de vordering het gebouw te verlaten. Met een bus zijn deze verdachten naar een politiebureau vervoerd.

Later op de dag volgden panden aan de Van Beuningenstraat, 1e Jan Steenstraat, Van Ostadestraat, Bonairestraat en Geulstraat. Op de laatste locatie ontruimde de politie een eerder deze week gekraakt schoolgebouw. De politie is nog bezig met de afhandeling van de arrestanten.