Philips

Donderdag 14 oktober, 2008

Philips opent high-tech productiefaciliteit voor medische systemen in Brazilië Eerste fabriek voor magnetische resonantie en computertomografie in Latijns-Amerika versterkt Philips' aanwezigheid in opkomende markten

Sào Paulo, Brazilië - Koninklijke Philipss Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft vandaag de eerste fabriek voor magnetische resonantie (MR) in Latijns-Amerika geopend. Met de nieuwe productiefaciliteit bevestigt Philips dat de onderneming streeft naar de levering van geavanceerde medische oplossingen in opkomende markten. De klanten in Latijns-Amerika kunnen nu profiteren van kortere levertijden en lagere systeemkosten. De fabriek draagt niet alleen bij aan de ontwikkeling van de hightechindustrie in Brazilië maar ook aan de regionale economie van de staat Minas Gerais, waar de vestiging zich bevindt.

Vanaf november zullen er ook computertomografie-systemen worden geproduceerd. De fabriek is de enige in Latijns-Amerika waar deze twee typen apparaten worden gemaakt, en ook wereldwijd zijn er slechts enkele die dergelijke systemen produceren. De nieuwe productievestiging is gebouwd op de plek waar voorheen VMI Sistemas Médicos gevestigd was. Deze voormalige Braziliaanse fabrikant van diagnostische apparatuur werd in 2007 door Philips overgenomen.

Daurio Speranzini Jùnior, vicepresident van Philips Healthcare in Latijns-Amerika: "Ziekenhuizen in de regio zijn gewend aan het gebruik van de geavanceerde diagnostische systemen die in de nieuwe fabriek gemaakt worden. Deze productievestiging is onderdeel van de strategie van Philips, die erop gericht is de juiste oplossingen op de juiste markten aan te bieden. Daaruit blijkt ook ons geloof in het groeiende belang van opkomende markten zoals Latijns-Amerika."

MR- en CT-systemen zijn geavanceerde beeldvormende apparaten voor het diagnosticeren en onderzoeken van aandoeningen. Zo worden MR-scanners met name gebruikt om bijvoorbeeld de structuur van zachte lichaamsdelen en de werking van organen in beeld te brengen. CT-technologie wordt gebruikt voor het maken van driedimensionale beelden van lichaamsstructuren, waaronder botten, organen en bloedvaten.

Er zullen in Brazilië drie typen MR-systemen worden gemaakt: de Intera 1.5T en de Achieva 1.5T en 3.0T. In eerste instantie zal 70 procent van de productonderdelen worden geïmporteerd, maar het is de bedoeling van Philips dat medio 2010 60 procent van de onderdelen lokaal wordt geproduceerd. De onderneming is bezig lokale fabrieken te zoeken en uit te rusten voor de fabricage van een groot deel van de zeer geavanceerde componenten die nodig zijn. "In zekere zin maken we dezelfde ontwikkeling door als de Braziliaanse auto-industrie enkele tientallen jaren geleden. Door een gespecialiseerde industriële sector te versterken, verwerft ons land een plaats onder de grote mondiale fabrikanten van medische apparatuur", aldus Speranzini.

De levertijd van de producten in Latijns-Amerika zal sterk worden bekort, van 8 maanden tot 30 dagen. Ook de uiteindelijke prijs van MR-apparatuur in Latijns-Amerika zal met zo'n 15 procent dalen dankzij een combinatie van lagere belasting en lagere productiekosten.

Afbeeldingen met hoge resolutie:
http://www.philips.nl/shared/assets/nl/2008/news/pressreleases/20081014_ambient/Philips_Achieva_Ambient.jpg http://www.philips.nl/shared/assets/nl/2008/news/pressreleases/20081014_ambient/Philips_Achieva_Ambient3.jpg http://www.philips.nl/shared/assets/nl/2008/news/pressreleases/20081014_ambient/Philips_PanoramaHFO_Ambient.jpg



Philips