Ingezonden persbericht


Persbericht: dinsdag 14 oktober 2008

A+O zet in op ontwikkeling werknemers

De Metalektro-sector kampt met een tekort aan geschoolde werknemers. Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding (A+O) bestaat 25 jaar en heeft daarom een speciaal programma samengesteld om de ontwikkeling van werknemers binnen de sector op peil te houden. Werknemers in de Metalektro hebben de komende jaren recht op extra vrije dagen om zich bij te scholen binnen hun vakgebied. Om iedereen op een leuke manier te wijzen op deze mogelijkheid heeft A+O een bijzonder duo op pad gestuurd.

Het tweetal Ab+Ollie gaat de komende maanden op bezoek bij verschillende Metalektro-bedrijven. Werknemers worden tijdens hun lunchpauze verrast door het duo. Eerst wordt er ingegaan op het belang van ontwikkeling van werknemers, daarna wordt de A+O Petje-op, Petje-af quiz gespeeld. De twee winnaars met de meeste vakkennis bestrijden elkaar daarna met een zenuwspel.

A+O stimuleert werknemers gebruik te maken van de tijd die beschikbaar wordt gesteld om zich verder te verdiepen binnen hun vakgebied. Er zijn verschillende mogelijkheden waarop werknemers binnen de sector zich kunnen ontwikkelen, tijdens de lunchbezoeken wordt bijvoorbeeld uitgelegd dat iedereen in de Metalektro gebruik kan maken van een Persoonlijk OpleidingsPlan (POP).

Uit onderzoek van A+O is gebleken dat werknemers binnen de Metalektro veel waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling. Ontwikkeling, brede inzetbaarheid en vergrijzing zijn centrale thema's in de Metalektro. Dit blijkt ook uit A+O's Arbeidsmarktmonitor die zojuist is gepubliceerd. A+O haakt tijdens haar jubileummaanden in op deze thema's.

Meer informatie over het 25-jarig jubileum van A+O is te vinden op: www.25jaarontwikkeling.nl De Arbeidsmarktmonitor is te downloaden op www.ao-metalektro.nl.


---



Ingezonden persbericht