Ingezonden persbericht


|Persbericht

| |

Rotterdam, 14 oktober 2008

Rotterdam Draadloos de lucht in.

Vandaag, dinsdag 14 oktober gaf Mark Harbers, wethouder Economie, Haven en Milieu, het startsein aan Rotterdam Draadloos. Rotterdam Draadloos voorziet het centrum van de stad gedurende één jaar van een draadloos netwerk voor partners van het project. Rotterdam Draadloos is geïnitieerd door de Gemeente Rotterdam en heeft tot doel om samen met partijen in stad de haalbaarheid van een stadsdekkend WiFi-netwerk te onderzoeken.

De gemeente Rotterdam wil de stad uitrusten met een snelle en goede infrastructuur op het gebied van digitaal dataverkeer. De wijken Nesselande, Lloydkwartier en een aantal bedrijventerreinen zijn al voorzien van glasvezel. De Rotterdam Internet eXchange, de marktplaats voor glasvezeldiensten, heeft een gestaag stijgend aantal klanten en dienstenaanbieders. Een draadloos netwerk voor mobiele toepassingen hoort daar ook bij. Daarom heeft de gemeente Rotterdam in het centrum een draadloos netwerk aangelegd. Bedrijven en organisaties kunnen als partners van het project een jaar lang mobiele toepassingen testen op dit netwerk. Binnen het dekkingsgebied kunnen medewerkers van deelnemende organisaties bijvoorbeeld snel inloggen op hun eigen netwerkomgeving, informatie of camerabeelden uitwisselen, op afstand apparatuur bedienen, enzovoort.

Ruurd Tuininga, Hoofd Intake en Service in het centrum van Politie-Rijnmond ziet zeker de voordelen in van een WiFi-netwerk: " Door het zenden van camerabeelden naar de politiemedewerker op straat kan adequaat gereageerd worden op calamiteiten. De beelden geven snel informatie over de locatie en daders door. De pakkans van daders wordt zo vergroot."

De bezoekers en bewoners van Rotterdam kunnen via Rotterdam Draadloos (www.rotterdamdraadloos.nl) informatie over de gemeente en de stad bekijken op www.rotterdam.nl. Ook kunnen zij onderweg reisinformatie opvragen met 9292OV.nl. Wellicht worden deze diensten uitgebreid in de toekomst.

Eind 2009 worden de resultaten van Rotterdam Draadloos verwacht.

Op www.rotterdamdraadloos.nl is meer informatie te vinden over het project. Deze website is een algemene portal en voor iedereen in het dekkingsgebied toegankelijk. Deelnemers kunnen via de website inloggen op hun eigen netwerkomgeving.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht