Gemeente Leeuwarden

Tussenstand zoektocht locaties voor daklozenopvang

De komende jaren wordt de dak- en thuislozenopvang in Leeuwarden kleinschaliger vorm gegeven. Het gebouw de Terp aan de Goudenregenstraat krijgt een andere bestemming. Vorig jaar is daarom gestart met het zoeken naar nieuwe locaties voor een algemene opvang, een verpleeghuis, een sociaal pension en een gecombineerde opvang (nachtopvang, dagopvang en gebruiksruimte) of nachtopvang.

Tussenstand van de zoektocht naar de verschillende panden
* Algemene opvang: Er is een locatie aan de Nieuweweg 3 gevonden. De verbouwing van dit pand is in volle gang en verloopt naar wens. Het is de bedoeling dat deze in november klaar is en dat de algemene opvang in december 2008 haar deuren opent. Er is inmiddels een omgevingsoverleg gestart met daarin omwonenden, de wijkagent, Zienn (voormalig SMO Fryslân) en de gemeente. Het omgevingsoverleg brengt eventuele overlasteffecten voor de buurt in beeld en geeft advies over de te nemen maatregelen om knelpunten weg te nemen.
* Verpleeghuis: Er is een geschikte locatie gevonden in de Buitensschool aan de J.H. Knoopstraat. De Zorggroep Noorderbreedte, Nieuw Wonen Friesland en Zienn zijn bezig met het uitwerken van plannen voor het verpleeg- en verzorgingshuis in de Buitenschool. In april 2008 zijn er informatie- en reactieavonden geweest met het wijkpanel, omwonenden, belangstellenden en raadsleden. Deze avonden eindigden in een voorzichtig welkom voor het verpleeghuis als mogelijke invulling van de Buitenschool. Als de plannen voor het verpleeghuis klaar zijn en positief lijken, wordt het college van b. en w. om akkoord gevraagd voor de vestiging van een verpleeghuis in de Buitenschool.
* Sociaal pension, gecombineerde opvang of nachtopvang: de zoektocht naar nieuwe panden voor deze voorzieningen is nog in volle gang. De definitieve panden zijn nog niet gevonden.
---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, tel. (058) 233 40 02.