Gemeente Leeuwarden

PERSBERICHT
Leeuwarden, 14 oktober 2008

Prachtwijk Heechterp-Schieringen bruist van energie

"Dat gaat je geld kosten". Deze waarschuwing kreeg burgemeester Ferd Crone afgelopen zaterdag 11 oktober, toen hij tijdens de Energieparade in Heechterp-Schieringen een weddenschap aanging met de wijkbewoners.

Alle huishoudens die komend jaar 10% op hun energiejaarrekening weten te besparen ontvangen namelijk een supermarktbon t.w.v. ¤ 50,-. En met het gratis energieadvies aan huis, waarvoor bewoners zich kunnen aanmelden, zijn veel huishoudens al een goed eind op weg.

73 huishoudens hebben de weddenschap om 10% energie te besparen afgesloten met de burgemeester. 93 huishoudens hebben zich tijdens de Energieparade aangemeld voor het gratis energieadvies aan huis. Deze mensen krijgen persoonlijk advies en ontvangen een gratis energiebox met 6 spaarlampen en een Led-lamp. In totaal hebben inmiddels meer dan 200 huishoudens in de wijk zich aangemeld. De weddenschap kon alleen worden aangegaan op 11 oktober, maar bewoners van Heechterp-Schieringen kunnen zich nog steeds aanmelden voor het gratis energieadvies. Bewoners kunnen bellen met de energieadviseurs voor een afspraak: 06 81 27 39 59.

Heechterp-Schieringen is een van de 40 prachtwijken die is aangewezen door minister Vogelaar. Komend jaar staan er in deze wijk diverse activiteiten op het programma rond het thema energiebesparing, want energie besparen is ook geld besparen. Met de Energieparade van afgelopen zaterdag bij wijkcentrum Schieringen is de aftrap gegeven voor deze activiteiten.


---

Noot voor de redactie (

Gemeente Leeuwarden