Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders Tilburg, 13 oktober 2008

Betreft: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde

Kritisch personeel 013 ondervindt geestelijk terreur

Onlangs is door de Ondernemingsraad (OR) en het Managementteam (MT) het vertrouwen in de directeur en het bestuur van 013 opgezegd. Daardoor zijn twee leden van het MT op non-actief gezet en die vrezen ontslagen te worden.

Er komen steeds meer geluiden van werknemers en ex-werknemers dat er door de directie een geestelijk terreur heerst met dreigementen en een spreekverbod. Onrust moet je anno 2008 niet neerslaan met psychisch/geestelijk terreur. Als er problemen zijn en die niet bespreekbaar gemaakt kunnen worden omdat anders gelijk je baan op het spel komt te staan is dat directie onwaardig en niet meer van deze tijd.

Verder is er onlangs ook veel kritiek te horen van journalisten en fotografen omdat zij bij 013 niet binnen komen met hun perskaart, maar moeten betalen om in 013 hun werk uit te voeren. Het moge duidelijk zijn dat 013 is gebaat bij publiciteit. Onder bepaalde fotografen en journalisten begint nu ook al verzet te ontstaan en wil men 013 in de toekomst gezamenlijk gaan mijden.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande schriftelijke vragen:


1) Bent u het met de LST eens, dat problemen met het personeel, binnen het zwaar gesubsidieerde 013, niet op deze chantabele wijze mogen worden opgelost?
2) Eerder heeft wethouder Backx het standpunt ingenomen dat hij zich niet wil bemoeien met de problemen bij 013, maar nu de onderhuidse veenbrand doorwoekert en het een gênante vertoning begint te worden is het dan nu niet onderhand de hoogste tijd om wel in te grijpen?
3) Vindt u dat pers en fotografen gewoon gratis met hun perskaart binnen moeten kunnen?
4) Is het wel verstandig om de directeur van 013 als adviseur bij het Adje-theater te laten functioneren, terwijl hij zelf problemen genoeg heeft bij 013?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

---- --