GroenLinks

Kabinet moet in cassatie tegen afschaffing fijnstoftax

14 oktober 2008

De minister moet zo snel mogelijk in cassatie tegen de uitspraak van het hooggerechtshof in Den Haag dat de fijnstoftax moet worden afgeschaft. Dat vragen GroenLinks-kamerleden Kees Vendrik en Jolande Sap van verkeersminister Camiel Eurlings en staatssecretaris De Jager van financiën.

Vragen van de leden Vendrik en Sap (beiden GroenLinks) aan minister Eurlings en Staatssecretaris De Jager inzake de uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag inzake het bonus/malus systeem voor autos.


1. Heeft U kennis genomen van de uitspraak van het Hof in het kort geding van RAI en BOVAG tegen de Staat der Nederlanden inzake het bonus/malus systeem voor dieselautos?


2. Deelt U de mening dat door deze uitspraak duizenden Nederlanders gedwongen worden tot ver in de toekomst vieze lucht in te ademen?


3. Bent U er van op de hoogte dat wonen langs de snelweg hetzelfde effect heeft als het roken van 17 sigaretten per dag?


4. Bent U van plan in cassatie te gaan tegen deze uitspraak. Zo nee, welke alternatieven overweegt U om fijnstof terug te dringen?