Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle krijgt fiets- en voetpad langs Hollandsche IJssel

De gemeente Capelle aan den IJssel krijgt geld voor de aanleg van een fiets- en voetpad langs de oever van de Hollandsche IJssel. Dat heeft de Stuurgroep Hollandsche IJssel onlangs besloten. Met het geld wordt ook een natuurlijke oever langs de Hollansche IJssel gemaakt.

Fiets- en voetpad
Het gaat om het gedeelte van de Hollandsche IJssel bij bedrijventerrein Groenedijk in Capelle aan den IJssel. Door de herinrichting van dit bedrijventerrein is het mogelijk om een recreatief fiets- en voetpad aan te leggen. Het is de bedoeling dat de paden vanaf de Groenedijk bij de dukdalf, tegenover Paradijsselpark tot aan de Dorpsstraat komen. Halverwege 2009 starten de werkzaamheden.

Recreatie in Capelle
Met de komst van de natuurlijke oevers en voet- en fietspaden ontstaat er een nieuwe plek om te recreëren in Capelle ´aan den IJssel´. In de toekomst kan er op die plek mogelijk ook een aanlegsteiger komen voor de waterbus of watertaxi.

Stuurgroep Hollandsche IJssel
De gemeente Capelle aan den IJssel is partner in het Project Hollandsche IJssel. In dit project werken elf overheden samen onder het motto "schoner, mooier, Hollandscher IJssel" met het doel om een schone rivier in een groene omgeving te realiseren, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Dit deelproject is mogelijk doordat de Stuurgroep Hollandsche IJssel hiervoor geld beschikbaar heeft gesteld. De gemeente is verantwoordelijk voor de organisatie en voortgang van dit deelproject.

Noot voor de redactie/