Ingezonden persbericht


Apple onthult 24-inch LED Cinema Display voor nieuwe MacBook-serie

Cupertino, 14 oktober 2008 - Apple presenteert vandaag de LED Cinema Display, een indrukwekkend 24-inch breedbeeldscherm met led-verlichting, ingebouwde iSight-videocamera, microfoon en luidsprekers, in een elegante, slanke behuizing van aluminium en glas. De LED Cinema Display, ontworpen voor de nieuwe MacBook-serie, heeft een geïntegreerde MagSafe-oplader, drie USB 2.0-poorten en de nieuwe Mini-DisplayPort, waarmee gebruikers van een MacBook hun notebook snel kunnen aansluiten en van voeding kunnen voorzien en hun randapparatuur kunnen gebruiken.

"De nieuwe LED Cinema Display is het meest geavanceerde beeldscherm dat Apple ooit heeft gemaakt", aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "Met het 24-inch beeldscherm met led-verlichting, de behuizing van aluminium en glas, de ingebouwde camera, microfoon en luidsprekers, MagSafe-oplader, drie USB-poorten en Mini-DisplayPort is het de perfecte aanvulling op de nieuwe reeks dunne aluminium MacBooks."

Voor het glanzende 24-inch breedbeeldscherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels is gebruikgemaakt van led-technologie. Dat betekent directe helderheid over het gehele scherm en een efficiënt energieverbruik. Het nieuwe beeldscherm heeft een aluminium voetsteun met verstelbare scharnierophanging waardoor het scherm moeiteloos in de juiste stand kan worden geplaatst. Bovendien is het voorzien van een ingebouwde iSight-videocamera, microfoon en luidsprekers, waardoor het het ideale beeldscherm is om een videoconferentie houden via iChat, naar muziek te luisteren of films te bekijken. Het nieuwe scherm heeft daarnaast drie USB 2.0-poorten met eigen voeding, zodat gebruikers hun printer, camera, iPhone 3G- of iPod-dock gewoon aangesloten kunnen laten als ze hun MacBook meenemen. Het fraaie, slanke beeldscherm is verder voorzien van een ingebouwde universele MagSafe-oplader: gebruikers kunnen de MagSafe-stroomadapter dus gewoon in hun reistas stoppen.

De nieuwe LED Cinema Display is het groenste Apple beeldscherm aller tijden, gemaakt met kwikvrije led-technologie, arseenvrij glas en recyclebare materialen. De LED Cinema Display voldoet aan de strenge Energy Star 4.0-vereisten en heeft de EPEAT Gold-status.** Het nieuwe beeldscherm bevat geen gebromeerde vlamvertragers, alle interne bekabeling is pvc-vrij en het schuimrubberen verpakkingsmateriaal is met 44 procent teruggebracht.

Als onderdeel van de nieuwste DisplayPort-industriestandaard levert de nieuwe Mini-DisplayPort een zuiver digitaal signaal waarmee een breedbeeldscherm tot 30 inch kan worden aangestuurd. De ultracompacte Mini-DisplayPort is maar tien procent van het formaat van een normale DVI-connector, ideaal voor het slanke ontwerp van de nieuwe MacBook-serie. Er zijn adapters verkrijgbaar om de Mini-DisplayPort van de MacBook te gebruiken met oudere VGA-, DVI/HDMI- en Dual-Link DVI-beeldschermen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe LED Cinema Display zal in november verkrijgbaar zijn via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van EURO 849. Voor de LED Cinema Display is een MacBook, MacBook Air of MacBook Pro met de nieuwe Mini-DisplayPort vereist.


* Videochatten vereist een breedbandinternetverbinding, waaraan mogelijk kosten zijn verbonden.

**EPEAT is een onafhankelijke organisatie die consumenten in staat stelt de milieuprestaties van notebooks en desktopcomputers te vergelijken. Producten die voldoen aan alle 23 vereiste criteria en ten minste 75 procent van de optionele criteria worden erkend als EPEAT Gold-producten. Het EPEAT-programma is een initiatief van de EPA (Amerikaans milieubureau) en is gebaseerd op de IEEE 1680-norm voor de milieubeoordeling van computerproducten voor de consumentenmarkt. Ga voor meer informatie naar www.epeat.net.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

© 2008 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iSight, MacBook, MagSafe, iChat, iPhone, iPod, Apple Store en MacBook Air zijn handelsmerken van Apple Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---

Jurriaan Trommels | PR Manager Benelux | Apple Benelux B.V.

Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
The Netherlands
registration number 30063224

Tel: +31-(0)30-6593940
Mobile: +31-(0)6-53865628
Fax: +31-(0)30-6593850
Email: trommels_j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl/pr