Prins Autogassystemen B.V. sluit Joint Venture met Best Group India


EINDHOVEN, 20081014 -- Prins Autogassystemen B.V., fabrikant van geavanceerde alternatieve brandstofsystemen, heeft een Joint Venture gesloten met de Best Group uit India. De Joint Venture gaat een volledige reeks van aardgas (CNG) en autogas (LPG)-systemen assembleren en leveren aan zowel de aftermarket-inbouwers als de OEM's in India.

De ondertekening vond vandaag plaats in Eindhoven. Na het verkrijgen van de nodige goedkeuringen wordt de de Best-Prins ECO Systems (P) Ltd. een Joint Venture waarin beide partners een 50 procent belang nemen.

Bart van Aerle Managing Director van Prins zegt: "De alternatieve brandstofmarkt in India is in de laatste jaren zeer sterk gegroeid mede door de stijgende olieprijs en de verbeterde beschikbaarheid van LPG en met name CNG. Ook de centrale en locale overheden bevorderen het gebruik van alternatieve brandstoffen en hebben in de 14 grootste steden van India met ingang van april 2010 de Euro-4 emissie standaard verplicht gesteld voor alle nieuwe auto's. Met deze Joint Venture kan Prins een zeer sterke marktpositie veroveren en haar aanwezigheid in de Asia-Pacific regio versterken."

De Best Group is een bestaande leverancier van automotive componenten aan de grootste producent van personenauto's in India, Maruti-Suzuki. Van Aerle: "Door hun uitstekende reputatie en toewijding aan kwaliteit is de Best Group een ideale partner die waarde zal weten toe te voegen aan onze global strategie die gericht is op innovatie en klanttevredenheid."

Het is de bedoeling dat de joint venture in het voorjaar van 2009 volledig operationeel zal zijn.

Website: http://www.prins.eu