Ingezonden persbericht

()

Persuitnodiging

Op dinsdag 14 oktober aanstaande organiseert het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) in café-restaurant Blok 4 in Amsterdam IJburg om 19.30 uur een lijsttrekkersdebat over de Waterschapsverkiezingen in november. Het thema is Het IJmeer: waterbuffer of ook waterpret? Deelnemende lijsten laten zien waar zij voor staan en presenteren hun visie op en oplossingen voor de ontwikkeling van het IJmeer.

De bijeenkomst is gratis en voor iedereen toegankelijk. Naast de deelnemende partijen worden ook vertegenwoordigers van belangengroeperingen, buurtbewoners en specialisten verwacht. Gespreksleider bij dit debat is Peter van der Geer.

U als vertegenwoordiger van de pers bent van harte welkom deze debatavond bij te wonen. Wilt u (deels) aanwezig zijn of heeft u speciale wensen, neemt u dan contact op met ondergetekende.

Bekijk de verschillende lijsten via de speciale verkiezingswebsite www.pakaandatwater.nl en de website van het waterschap, www.agv.nl. De volgende lijsten doen mee aan de verkiezingen:

Lijst 1: Socialistische Waterschapsvereniging
Lijst 2: Water Natuurlijk
Lijst 3: Recreatie, Wonen en Water
Lijst 4: Partij voor de Dieren
Lijst 5: Christen Democratisch Appèl (CDA)
Lijst 6: ChristenUnie-SGP
Lijst 7: Algemene Waterschapspartij
Lijst 8: Rijdend Nederland
Lijst 9: Partij van de Arbeid (PvdA)
Lijst 10: Eigen Woning en Water !
Lijst 11: VVD

Dilemma
De rol van het IJmeer staat ter discussie. Het meer heeft vele functies voor Amsterdam en omgeving. Zo is het een belangrijk en beschermd natuurgebied, wordt er gebouwd en gerecreëerd. Het wordt ook gebruikt om de Amsterdamse grachten van vers water te voorzien en in tijden van wateroverlast het overtollige water op te vangen. Maar wat heeft voorrang? En hoe ver kijken we vooruit? Het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) buigt zich dagelijks over deze vraagstukken en vormt daarmee een cruciale schakel in het 'waterproof' houden van de regio Amstel, Gooi en Vecht.
Meer informatie over de inhoudelijke achtergronden van dit dilemma ontvangt u in de loop van deze week.

Kiezen
Inwoners van Amsterdam en omstreken kunnen hier rechtstreeks invloed op uitoefenen door te stemmen tijdens de Waterschapsverkiezingen die plaatsvinden van 13-25 november. Via de verkiezingen kan iedereen boven de 18 jaar meebeslissen over het beheer en de kwaliteit van het water in meren, plassen, rivieren en grachten, over dijken, over landbouw- en bedrijvenwater in eigen regio.