Gemeente Bergen

Persuitnodiging

Datum 9 oktober 2008
Plaats Nieuw Bergen

Sportstimuleringstest
55-plussers uit Bergen melden zich massaal aan voor fitheidstest

360 aanmeldingen ontving de gemeente Bergen voor het sportstimuleringsproject voor 55-plussers dat vanaf vandaag start. Nog nergens in Limburg was de animo zo groot! Vanwege de overweldigende toeloop zijn extra dagdelen ingepland. Dit betekent dat mensen soms moeten uitwijken naar een ander kerkdorp. De testen zijn echter overal hetzelfde.

"Het sportstimuleringsproject is een gezellig, gezond en gevarieerd sport- en spelprogramma voor ouderen van 55 tot 70 jaar, met én zonder een chronische aandoening", vertelt Liane Siebers. Samen met Wilma Cuijpers zijn ze de enthousiaste trekkers van het project "Doel is om zoveel mogelijk senioren aan sportieve activiteiten deel te laten nemen". En op dit moment lijkt hun doel nu al geslaagd.
Op basis van de fittest stellen de dames een introductieprogramma van 12 weken samen. Na dit programma kunnen de deelnemers kiezen voor een vervolgprogramma, of gaan sporten bij een plaatselijke sportvereniging. Ook mensen met chronische aandoeningen kunnen deelnemen aan het project. De activiteiten worden dan aangepast.

Infomarkt gezondheid en bewegen
Aanstaande dinsdag is de grote testdag in Den Asseldonk in Nieuw Bergen, naast de geplande fitheidstesten voor de mensen die zich aangemeld hebben, is er die dag ook een infomarkt gezondheid en bewegen. Diverse organisaties en bedrijven verstrekken dan informatie over zaken die kunnen bijdragen aan een gezonde leefstijl. Zo is er informatie verkrijgbaar over de Nederlandse Hartstichting, de Diabetesvereniging en het belang van 30 minuten bewegen per dag. Maar er zijn ook organisaties vertegenwoordigd die zich richten op bijvoorbeeld Nordic Walking, recreatief hardlopen en fitness. Tevens kunt u zich laten informeren over producten zoals (aangepaste) fietsen en hulpmiddelen.



Gemeente Bergen