Misco-logo

Misco Nederland reikt Supply Chain Awards 2008 uit

Betere prestaties door zowel fabrikanten als distributeurs

Amstelveen, 14 oktober 2008 - Misco Nederland, leverancier van computers, software, randapparatuur en supplies, heeft alweer voor het zesde achtereenvolgende jaar de best presterende fabrikanten en distributeurs van Nederland bekroond met de Misco Supply Chain Awards. Dit jaar behalen de fabrikanten - in alle groepen - een duidelijk betere score dan vorig jaar: van een cijfer 5,9 naar 6,5. Ook de gespecialiseerde distributeurs hebben het beter gedaan: van 5,5 naar 6,0.

Misco kent deze bekroningen toe op basis van de prestaties van de belangrijkste fabrikanten en distributeurs in het toeleveringskanaal. Deze prestaties worden gemeten volgens een methode die zes jaar geleden in samenwerking met Universiteit Nyenrode is ontwikkeld. De methode richt zich op factoren die belangrijk zijn binnen een toeleveringsketen zoals snelheid, informatie, bereikbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en kosten.

"Net als vorig jaar doen de fabrikanten in vrijwel alle productgroepen het beter. Tijdens de uitreiking van de Misco Awards vorig jaar kregen de fabrikanten als boodschap mee dat ze zich meer moesten concentreren op hun relaties met de account managers van Misco. Daar hebben ze naar geluisterd, want de perceptie bij onze account managers van de verschillende leveranciers is duidelijk verbeterd", zegt Rob Slot, general manager van Misco Nederland. "Ook het opzetten van extra trainingen voor het coachingteam met junior account managers heeft hieraan bijgedragen."

De breed georiënteerde distributeurs hebben met een cijfer 6,3 gelijk gepresteerd als vorig jaar. De meer gespecialiseerde distributeurs hebben echter duidelijk verbetering geboekt, met een stijging van een 5,5 naar 6,0. Slot: "Die stijging is vooral te danken aan snellere lever- en facturatietijden, en betere systeemintegratie bij het afhandelen van web-based bestellingen. Verder hebben zowel de fabrikanten als de distributeurs dit jaar duidelijk beter gescoord op het onderdeel Customer Services Department (klantenservice). In het bijzonder de afhandeling van retouren is aanzienlijk verbeterd."

"Over het algemeen kunnen we concluderen dat zowel de fabrikanten als de distributeurs beter hebben gepresteerd dan vorig jaar en dat er in de top een verbreding heeft plaatsgevonden. Dat is goed nieuws voor het Nederlandse kanaal!", concludeert Slot.

Winnaars Misco Supply Chain Awards 2008
Misco heeft de volgende Awards toegekend:

In de categorie 'Fabrikanten' werden vijf Awards uitgereikt. De felbegeerde Award 'Beste hardware' werd dit jaar uitgereikt aan HP, terwijl Symantec de Award 'Beste in software' mee naar huis mocht nemen. Bij de overige Awards wisten zowel Belkin ('Beste in netwerk- en datacomproducten'), Targus ('Beste in overige producten') als Logitech ('Beste in randapparatuur') hun winnende positie van vorig jaar te behouden.

Ook in de categorie 'Distributeurs', waar twee Awards werden uitgereikt, waren het de winnaars van vorig jaar die er opnieuw met de buit vandoor gingen: de Award voor 'Beste broadline distributeur' ging wederom naar Ingram Micro, terwijl de Award voor 'Beste gespecialiseerde distributeur' weer werd overhandigd aan BAS Distributie.

Misco (Microcomputers Supplies Company).
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in zijn categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985. In Noord-Amerika en Canada is Systemax actief onder de naam TigerDirect. Begin 2008 werden de website en winkels van CompUSA overgenomen.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen, multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant­tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 100 medewerkers.