Basisscholen in Sliedrecht op jacht naar kleine elektrische apparaten

08/09/2008 10:17

Stichting NVMP

Gemeente Sliedrecht betrekt inwoners actief bij inzameling

De gemeente Sliedrecht ondersteunt de grote landelijke campagne Wecycle door de ondertekening van een symbolische Convenant en de start van een eigen regionale actie, "Wecyclemania in Sliedrecht". Met de ondertekening wil de gemeente Sliedrecht samen met de initiatiefnemers achter Wecycle - de productenten en importeurs van elektr(on)ische apparaten en spaarlampen en de uitvoeringsorganisatie, de Stichting NVMP - de inzameling van elektr(on)ische apparaten, elektrisch gereedschap en spaarlampen in Sliedrecht verhogen.

Bijna iedereen weet dat een oude televisie of kapotte koelkast ingeleverd moet worden. Veel minder bekend is dat dit ook geldt voor alle kleine apparaten zoals haardrogers en broodroosters, elektrisch (tuin) gereedschap en spaarlampen. Om hier meer bekendheid aan te geven heeft de gemeente Sliedrecht een inzamelwedstrijd uitgeschreven onder de lokale basisscholen. De basisscholen Anne de Vries , OBS de Wilgen, OBS Henri Dunant en OBS Roald Dahl, gaven aan deze oproep gehoor. Gedurende de gehele maand september zullen leerlingen van de groepen 7 en 8 in hun eigen omgeving op zoek gaan naar kleine afgedankte elektrische apparaten en deze op de school verzamelen. Alle deelnemende scholen hebben voorafgaand aan de actie een actiepakket inclusief lesmateriaal ontvangen.

Via de jongste generatie, wil de gemeente de bewoners van Sliedrecht aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid en hen aansporen om alle afgedankte apparaten, groot en klein en de oude spaarlampen naar de lokale milieustraat te brengen. Op deze manier kan het verantwoord worden gerecycled en worden de bruikbare materialen teruggewonnen. Goed voor het milieu en tevens een besparing van grondstoffen. Iedere afgedankte spaarlamp of apparaat dat buiten het gecontroleerde circuit belandt, hier of in de derde wereld, vergroot onnodig de afvalberg en brengt risico's voor het milieu met zich mee.

15 oktober, feestelijke prijsuitreiking op de milieustraat van Sliedrecht

Op woensdagmiddag 15 oktober zullen, tijdens een feestelijke bijeenkomst op het terrein van de milieustraat van Sliedrecht, de heer van de Ven, wethouder van Openbare werken in Sliedrecht en de heer Schonk, directeur a.i. van de Stichting NVMP (Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten) het Convenant ondertekenen. Aansluitend aan de ondertekening wordt bekend gemaakt welke basisschool de meeste apparaten heeft ingezameld. Zij verdienen hiermee een hele mooie opkikker voor hun schoolplein.

Meer informatie: www.wecycle.nl





http://www.wecycle.nl