Nederlandse toptalenten strijden in Challenge of the Year

01/10/2008 13:22

Stichting Race Of The Classics

Op woensdag 15 oktober 2008 verschijnen negentien teams, bestaande uit ambitieuze 'Young Professionals' werkzaam bij toonaangevende Nederlandse bedrijven, aan de start van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTC YP).

De ROTC YP is een bloedstollende zeilwedstrijd die wordt uitgevochten aan boord van de mooiste schepen van Hollands varend erfgoed.

De Race of the Classics for Young Professionals heeft zich als doel gesteld om een platform te vormen voor de Nederlandse Jong Werkende. Dit doet zij door een evenement te organiseren waarin netwerken, teamwork en competitie centraal staan.

Deelnemers

De deelnemende bedrijventeams bestaan uit ruim vijfhonderd young professionals die samen met hun collega's de strijd aan gaan met de concurrentie. Dit jaar verschijnt er een zeer gemixt wedstrijdveld aan de start van de derde editie van het evenement. Deze diversiteit aan bedrijven geeft iedere deelnemer meer dan voldoende mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met mede professionelen. De ROTC YP faciliteert op deze manier het 'New Girls & Boys Network'.

De volgende teams hebben zich aangemeld voor de ROTC YP 2008:

Ahold

Baker & McKenzie

BAM Groep

BDO

Ministerie van Economische Zaken

Havenbedrijf Rotterdam

Heerema Group

ING

Koninklijke Marine

KPMG

Nuon

Ordina

Ormit

Rabobank

Shell

SNS Reaal

TNT

Twynstra Gudde

Vopak

De Wedstrijd

De sfeervolle Rotterdamse Veerhaven vormt op woensdag 15 oktober om 12.00 uur het decor voor de start van de Race of the Classics for Young Professionals 2008. Tijdens de eerste 'Leg', oftewel etappe, zet de vloot koers naar Lowestoft, Engeland. Het schip dat als eerste het Kanaal oversteekt, wint de fel begeerde 'wissel-wimpel' die op donderdag avond in de 'Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club' wordt uitgereikt. Op vrijdag 17 oktober zet de vloot wederom zeil om via IJmuiden ( zaterdag avond) naar Amsterdam te varen, waar de vloot op zondag 19 oktober rond het middaguur aan zal leggen op de kop van het Java eiland. Die zelfde middag zal het winnende team de inmiddels legendarische 'YP-Cup' in ontvangst mogen nemen, waarna de Race of the Classics for Young Professionals 2008 afgesloten zal worden met een eindfeest.





http://www.rotcyp.nl