Gemeente Lopik

Verkeer en vervoer

Afsluiting Lekdijk tussen S.L. van Alterenlaan en Rolafweg Zuid Woensdag 15 oktober 2008 houdt Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een grote calamiteitenoefening op en bij de Lekdijk bij Jaarsveld. De dijk is van 08.30 tot 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de S.L. van Alterenlaan en de Rolafweg Zuid. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Bewoners van dit deel van de Lekdijk worden hierover nog apart geïnformeerd.

Tijdens de oefening gaan medewerkers van het waterschap op drie plaatsen aan de slag.

* Eén groep pakt een deel van het buitentalud van de dijk in in landbouwplastic. Het plastic wordt vastgezet met zandzakken, die bij gemaal de Koekoek gevuld worden met behulp van de automatische zandzakkenvuller. Plastic wordt gebruikt om de dijk te verstevigen, als er kale plekken in ontstaan zijn.
* Eén groep gaat een deel van de dijk ophogen met zandzakken.
* Eén groep gaat aan de slag met het opkisten van een zandmeevoerende wel. Zo'n wel is een plek achter de dijk waar kwelwater samen met zand omhoog komt. Deze plek wordt met een kring van zandzakken omringd, waardoor er druk op het gat wordt uitgeoefend. Dit voorkomt dat er zand onder de dijk wegspoelt. Instabiliteit van de dijk en daarmee de kans op een dijkdoorbraak wordt hierdoor voorkomen. Bij de oefening wordt een wel nagebootst; het water van de Lek staat nu immers niet tegen de dijk aan....

Bij de oefening zijn zo'n veertig medewerkers van het waterschap actief. Niet alleen medewerkers die normaal gesproken in de buitendienst werken, maar ook mensen van kantoor en van de afdeling Muskusrattenbestrijding. De muskusrattenbestrijders werken sinds 1 januari 2008 bij De Stichtse Rijnlanden.


---

Werkzaamheden Herman de Manstraat te Benschop

Van 15 september t/m 28 november 2008 zullen werkzaamheden worden verricht voor de bovengrondse herinrichting van de Herman de Manstraat in Benschop. Er zal een nieuw regenwaterriool worden aangelegd. Het vuilwaterriool is een aantal weken geleden al ge-relined (hiervoor is een zogenaamde kous aangebracht in de bestaande buis).

Wij verzoeken u vriendelijk in deze periode geen auto's te parkeren in de Herman de Manstraat te Benschop.


---

Asfaltonderhoud provinciale wegen Utrecht

In de periode van half augustus tot half november 2008 voert de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan haar provinciale wegen. Het is een jaarlijks terugkerende klus waarbij elk jaar andere weggedeelten aan de beurt zijn voor een nieuwe laag asfalt.

Werkzaamheden

De onderhoudswerkzaamheden betreffen zowel hoofdrijbanen, parallelwegen als fietspaden op diverse locaties in de provincie Utrecht.

In het district West zullen o.a. werkzaamheden worden verricht aan de N204 Lopik-Woerden, aan zowel de hoofdrijbaan (en kruispunt Benschop) als de parallelweg.

Het betreft de volgende werkzaamheden:

* Verwijderen van markeringen;

* Verwijderen van asfaltdeklagen d.m.v. frezen;
* Aanbrengen van nieuwe asfaltdeklagen;

* Aanbrengen van nieuwe markeringen;

* Aanbrengen van lussen in de weg bij verkeerslichten (voor de `detectie');

* Straatwerkzaamheden (vervangen of aanbrengen betonranden, tegels, etc.).

Ruim 16.000 ton asfalt

Dit jaar gaat in totaal ruim 10 duizend vierkante meter provinciale weg op de schop. De provincie brengt ruim 16 duizend ton nieuw asfalt aan. Het oude asfalt wordt op verantwoorde wijze verwerkt. Hierbij gaat het teerhoudende asfalt naar een erkend verwerkingsbedrijf. Het niet teerhoudende asfalt wordt afgevoerd naar de Asfaltcentrales in de provincie Utrecht waar het gebruikt wordt om nieuw asfalt te maken.

Informatie over de uitvoering

Aanwonenden en weggebruikers krijgen per locatie tijdig informatie over de begindatum, de aard en duur van het werk en over de hinder die het werk met zich meebrengt. Dat kan per locatie behoorlijk verschillen. Vaak moet de weg gedurende een korte periode worden afgesloten waarbij het verkeer ter plaatse wordt omgeleid. Met borden langs de weg, en via publicaties, persberichten en bewonersbrieven informeert de provincie de omgeving. Daarnaast is informatie over de actuele wegwerkzaamheden te vinden op www.provincie-utrecht.nl

U kunt ook contact opnemen met:

T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provincie Utrecht)

E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl


---

8 september- 10 november 2008; Afsluitingen en omleidingen in Oudewater

Vanaf 8 september tot 10 november vinden er diverse afsluitingen en omleidingen plaats op de provinciale weg N228 door Oudewater, tussen de Molenwal en de Zwier Regelinkstraat.

Het gaat om de volgende afsluitingen:


* Afsluiting tussen IJsselvere en de Molenwal vanaf maandag 8 september, 06:00 uur tot vrijdag 10 oktober, 16:00 uur.
* Afsluiting tussen de Zwier Regelinkstraat en IJsselvere vanaf vrijdagavond 24 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 3 november, 06:00 uur.

* Afsluiting ter hoogte van de Zwier Regelinkstraat gedurende drie weekenden:

- vrijdagavond 24 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 27 oktober, 06:00 uur

- vrijdagavond 31 oktober, 20:00 uur tot maandagochtend 3 november, 06:00 uur

- vrijdagavond 7 november, 20:00 uur tot maandagochtend 10 november, 06:00 uur

Lopend of met de fiets aan de hand blijven alle panden bereikbaar. Aanwonenden kunnen hun auto tijdens de uitvoering parkeren op het parkeerterrein van het zwembad 't Statenbad aan de Statenland.

De omleidingsroute voor doorgaand verkeer wordt ter plaatse aangegeven.

Nieuwsbrief en nadere info

Een nieuwsbrief met alle informatie over de afsluitingen en de omleidingen is inmiddels verspreid.

Nieuwsbrief niet gehad, meer exemplaren gewenst of aanvullende vragen? Bel of mail met de provincie Utrecht:

T (030) 22528 94

E n204-n228@provincie-utrecht.nl


---

Vaartijden 2008 voet-/fietsveer Lopik-Ameide

21 t/m 24 maart
gehele paasweekeinde
10.00 - 18.00 uur
april
zaterdag en zondag
10.00 - 18.00 uur
mei t/m augustus
maandag t/m vrijdag
(muv Hemelvaartsdag/2e pinksterdag)
09.00 - 21.00 uur

zaterdag en zondag
(en Hemelvaartsdag/2e pinksterdag)
10.00 - 21.00 uur

29 augustus t/m
6 september

(muv 31 augustus)
feestweek Ameide 09.00 - 23.00 uur september maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur zaterdag en zondag 10.00 - 18.00 uur oktober
2e donderdag van de maand (paardenmarkt)
09.00 - 18.00 uur

---

Rijdt u veilig? Doe de Rijwijzertest!

U heeft al enige tijd uw rijbewijs. U weet hoe u een auto moet besturen. Maar hoe veilig rijdt u eigenlijk? Kunt u uw gedrag op de weg (nog verder) verbeteren? Om daar achter te komen, kunt u de Rijwijzertest invullen.

Hoe werkt het?
De test bestaat uit vragen over hoe u handelt in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld vragen over uw lichamelijke en geestelijke toestand tijdens het rijden en over overtredingen. Het invullen van de test is anoniem en duurt nog geen 10 minuten. Daarna krijgt u direct een persoonlijk advies. Het advies gaat in op wat u kunt verbeteren om uw rijgedrag veiliger te maken. En waar u informatie kunt vinden om u daarbij te helpen. Met deze praktische informatie kunt u direct aan de slag.

Doe de test op www.rijkswaterstaat.nl/rijwijzertest!


---