'Opgelucht' is het thema van de Internationale Dag van de Witte Stok

09/10/2008 16:54

Viziris

15 oktober 2008 is de Internationale Dag van de Witte Stok. Slechtziende en blinde mensen vragen die dag aandacht voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte, gebouwen en vervoer. Het thema van de Dag van de Witte Stok is dit jaar 'Opgelucht' met als motto 'goed voorbeeld doet goed volgen'. Viziris, de landelijke netwerkorganisatie van slechtzienden en blinden ondersteunt de actie.

Deze hele dag zullen vrijwilligers én professionals in touw zijn om aandacht te vragen voor goede voorbeelden van toegankelijke ruimtes, gebouwen of vervoervoorzieningen. Met deze nieuwe, positieve insteek worden de goede voorbeelden in het zonnetje gezet als blijk van waardering. Anderzijds is het een stimulans voor plaatsen waar toegankelijkheid voor slechtziende en blinde mensen nog problematisch is.

Eén van de acties die positieve aandacht verdient, wordt gehouden in en rond het Scheperziekenhuis in Emmen op woensdagochtend 15 oktober vanaf 10.00 uur. Niet alleen het ziekenhuis zelf is uitstekend bereikbaar, maar ook aan de directe omgeving ervan is veel aandacht besteed. Genodigden en bezoekers kunnen dat aan den lijve ervaren. Om de actie te ondersteunen zal de toegankelijke bus 1202 ter plekke zijn.

Over Viziris

Viziris is de landelijke netwerkorganisatie van mensen met een visuele beperking. Viziris heeft als motto 'Oog voor een toegankelijke wereld'. Viziris bevordert de deelname van slechtziende en blinde mensen aan de maatschappij. Meer informatie over Viziris en de Dag van de Witte Stok kunt u vinden op www.viziris.nl.





http://www.viziris.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -