Gemeente Enkhuizen

Bewonersbijeenkomst binnenstad over wijkgericht werken

Wijkgericht werken is een middel om door een goede samenwerking tussen bewoners, gemeente en instellingen te komen tot verbetering van het woon- en leefklimaat. Hierbij gaat het om het onderhoud van de openbare ruimte, de veiligheid en de sociale samenhang in de wijk. Het college van B&W hecht veel waarde aan de actieve betrokkenheid van bewoners, waarbij gezocht wordt naar uitbreiding van de huidige mogelijkheden tot participatie.

Overleg met bewoners
In de komende periode gaat de gemeente in overleg met bewoners in Enkhuizen om te horen hoe zij denken over hun woonomgeving en het leefklimaat. Op grond van de inbreng van de bewoners wordt het wijkgericht werken nader uitgewerkt. Voorts wil de gemeente naar een vorm van regelmatig overleg met de bewoners. Het plan is om een wijkoverleg te starten in de binnenstad van Enkhuizen en in Enkhuizen buiten de veste.

Uitnodiging
Wij nodigen u van harte uit voor de bewonersbijeenkomst voor de binnenstad van Enkhuizen op 27 oktober as om 20.00 uur in het Wapen van Enkhuizen, Breedstraat 59. Tijdens de bijeenkomst wordt u uitgenodigd om aan te geven, wat er goed gaat in de binnenstad als het om het woon- en leefklimaat gaat en wat er verbeterd kan worden. Voorts wordt u gevraagd om met suggesties te komen, hoe de communicatie tussen bewoners en de gemeente verbeterd kan worden. Voor deze bijeenkomst worden alle buurtverenigingen, huurdersverenigingen, winkeliersverenigingen en andere belangenorganisaties van bewoners uitgenodigd.

Wij verzoeken u per organisatie met een vertegenwoordiging van maximaal 3 mensen te komen.

Aanmelden
U kunt zich voor de bijeenkomst opgeven bij de heer A.Schaake, beleidsmedewerker bij de gemeente Enkhuizen a.schaake@enkhuizen.nl of 0228360193.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl