Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 15-10-2008

Agressieve winkeldief aangehouden

BAARN De politie heeft maandagmorgen 13 oktober een 45-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij had geprobeerd etenswaren te stelen uit een winkel op het Stationsplein.

Rond 11.05 uur kreeg de politie de melding dat de verdachte had geprobeerd etenswaren te stelen en de aanwezige winkelmedewerkster had bedreigd. Ook had de Baarnaar een deel van de winkelinventaris vernield.

De agenten die op de melding waren afgestuurd zagen de verdachte zitten op een bankje op het station Baarn en hielden hem aan. Dit stond de verdachte geheel niet aan want hij begon zich ernstig te verzetten. Met gepast geweld werd de Baarnaar geboeid en overgebracht naar het politiebureau. De man is dinsdag 14 oktober, na te zijn verhoord, naar huis gestuurd. Hij kreeg een proces-verbaal en zal zich nog moeten verantwoorden voor de rechter.

Te snel

SOESTERBERG De politie heeft maandagmiddag 13 oktober een snelheidscontrole gehouden op de Banningstraat.

Tussen 14.00 en 14.45 uur werd de lasergun gebruikt om de snelheid van de passerende automobilisten te meten. In twee gevallen leidde dat tot een boete omdat zij sneller reden dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De overtreders reden 67 en 71 kilometer per uur en kregen direct een bekeuring uitgereikt.

Verkeerscontrole

BAARN De politie heeft dinsdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg.

Tussen 13.45 en 15.30 uur werden 55 personenautos en 10 aanhangwagens gecontroleerd. Zes bestuurders kregen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, het niet dragen van de autogordel en het rijden met een ongeldige APK.

Laad- en loshaven gecontroleerd

SOEST De politie heeft dinsdag tussen 10.00 en 11.00 uur de laad- en loshaven op de Van Weedestraat gecontroleerd.

Zeven automobilisten stonden tijdens de laad- en losuren in de parkeervakken geparkeerd en kregen een bekeuring.

Onder invloed

BAARN De politie heeft woensdag 15 oktober om 01.30 uur een 53-jarige inwoner van Soest aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg en blies op de ademtestapparatuur 545 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Auto-inbrekers aangehouden

SOEST De politie kreeg woensdag om 03.35 uur de melding dat een bewoner van de Koninginnelaan een auto-inbreker had aangehouden op de Van Straelenlaan.

Ter plaatse bleek dat de bewoner had gehoord dat de autoruit van een geparkeerde auto werd vernield en zag hij dat twee jongens wegrenden. Eén van hen, een 21-jarige Utrechter, kon door de getuige worden aangehouden. De tweede verdachte, een 18-jarige inwoner van Utrecht, vluchtte weg en werd achterna gezeten door een aantal burgers. Na onderzoek in de omgeving werd de verdachte aangetroffen op een dak van een woning op de Schaepmanstraat.

Omdat de verdachte op een hoogte van 6 meter zat werd de komst van de brandweer verzocht die een ladder plaatste. De Utrechter klom hierna via de ladder naar beneden en werd aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.