Persberichten Eemland zuid, 13.20 uur

Utrecht, 15-10-2008

Kentekenplaten gestolen

LEUSDEN In de gemeente Leusden zijn onbekende verdachten bezig met het stelen van kentekenplaten van personenautos.

In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 oktober werden bij vijf geparkeerde autos de kentekenplaten ontvreemd. Het ging daarbij om verschillende typen autos die geparkeerd stonden op de Elatinehof, de Burgemeester de Beaufortweg, de Walstro, Wederik en de Zilverreiger. Op basis van de binnengekomen aangiften vermoedt de politie dat de diefstallen zijn gepleegd in de tijdspanne tussen maandag 13 oktober, 22.20 uur en dinsdag 14 oktober, 08.00 uur.

De politie adviseert nog onbekende benadeelden van een soortgelijke diefstal aangifte te doen bij de politie Leusden. Ook mogelijke getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie Leusden via het telefoonnummer 0900-8844 of het anonieme meldingsnummer 0800-7000.

Ernstige aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 14 oktober, rond 12.00 uur, vond op de kruising van de Leusderweg met de Van Campenstraat een aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een fietsster.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 44-jarige inwoner van Utrecht, reed over de Van Campenstraat in de richting van de Everhard Meysterweg. De fietsster, een 64-jarige vrouw uit Amersfoort, reed over dezelfde weg in dezelfde richting als de vrachtwagen. Ter hoogte van de kruising met de Leusderweg sloeg de vrachtwagenbestuurder rechtsaf en zag hij de naast hem rijdende fietsster over het hoofd. Zij kwam in aanraking met de auto en viel op de grond. De Amersfoortse liep hierbij zwaar hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zij is opgenomen op de afdeling Intensive Care. Haar toestand is nog steeds ernstig maar stabiel.

De vrachtwagenbestuurder is na het ongeval overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met gewonden

AMERSFOORT Op dinsdag 14 oktober rond 13.50 uur vond op de Keerkring een aanrijding plaats tussen een bromfietsster en een fietsster.

Een 48-jarige inwoonster van Amersfoort reed op het voormelde tijdstip met haar bromfiets over de fietsstraat van de Keerkring en kwam uit de richting van de Meridiaantunnel. Zij wilde een fietsster passeren die over dezelfde fietsstraat reed maar tijdens het passeren, om onbekende redenen, naar links uitweek. Beide sturen raakten elkaar waarbij de gepasseerde fietsster, een 39-jarige Amersfoortse, op de grond viel en een hoofdwond opliep. Zij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eigenaar verijdelt bromfietsdiefstal

AMERSFOORT Een 23-jarige inwoner van Amersfoort kon dinsdagmiddag ternauwernood de diefstal van zijn bromfiets voorkomen.

Rond 15.20 uur liep een onbekende man langs zijn gestalde bromfiets op de Hellestraat en nam deze mee. De eigenaar die dit zag gebeuren rende er direct achteraan en trok de bromfiets uit zijn handen. De verdachte liep weg maar kon korte tijd later door ter plaatse gestuurde agenten worden aangehouden. De man, een 23-jarige Amersfoorter, werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Tasroof

AMERSFOORT Op zondag 12 oktober, tussen 03.00 en 03.30 uur, vond op de Hoefseweg een tasroof plaats. Een 18-jarige inwoner van Hooglanderveen deed dinsdag 14 oktober aangifte van dit feit.

Hij fietste rond deze tijdstippen over de Hoefseweg in de richting van de Computerweg en werd ingehaald door een hem onbekende fietser. De man vroeg eerst op dwingende toon om zijn mobiele telefoon maar toen het slachtoffer daar geen reactie opgaf trok hij een wapen en bedreigde hij daarmee de Hooglandervener. Onder dwang van dit wapen gaf het slachtoffer hem de mobiele telefoon waarna de verdachte snel wegfietste in de richting van het station Schothorst.

Het signalement van de verdachte luidt:


- Man, lichtgetint uiterlijk, ongeveer 1.80 meter lang, tussen de 20 en 25 jaar oud, gemillimeterd donker haar en gekleed in donkere kleding.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen en verzoekt hen zich te melden bij de politie van Eemland zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan ook via het nummer 0800-7000.

Lastige man aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft dinsdag 14 oktober om 13.30 uur een 45-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden omdat hij overlast veroorzaakte op de Varkensmarkt.

De man zat met ontbloot bovenlichaam op een bankje en schreeuwde luid naar winkelend publiek. Hierbij floot hij ook naar passerende vrouwen wat leidde tot een dreigend openbare ordeprobleem met de mannelijke partners van de vrouwen. Om die escalatie te voorkomen werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.

Woninginbreker aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagmorgen 15 oktober een 31-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor het plegen van een woninginbraak.

Rond 02.30 uur kreeg de meldkamer van de politie de melding dat een bewoner had gezien dat een onbekende man morrelde aan de achterdeur van een woning op Binnen de Veste. De getuige riep de man aan waarna hij er spoorslags vandoor ging.

Direct ter plaatse gestuurde agenten traceerden de man op de Manegebaan en hielden hem aan. Bij onderzoek bleek dat de deur van de bewuste woning was opengebroken.

De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.