Sanquin helpt Amerikaanse patienten

15/10/2008 14:00

Sanquin

Binnenkort kunnen ook Amerikaanse patiënten worden geholpen met een geneesmiddel dat Sanquin heeft ontwikkeld. Het heet Cinryze.

Al dertig jaar lang bestaat er in Nederland een Sanquin geneesmiddel (Cetor) voor mensen met hereditair angio-oedeem (HAE). Deze ziekte veroorzaakt zwellingen die zeer pijnlijk en soms zelfs levensbedreigend kunnen zijn. Nu heeft de Amerikaanse partner van Sanquin, Lev Pharmaceuticals toestemming gekregen om eenzelfde geneesmiddel in de VS te distribueren onder de naam Cinryze.

Productie van Cinryze

Sanquin gaat Cinryze uit Amerikaans plasma maken. Dit plasma is eigendom van LevPharma. De productie van het Nederlandse Cetor uit Nederlands plasma voor Nederlandse patiënten gaat onverminderd voort.

Patiënten dolgelukkig

De voorzitter van de HAE-patiëntenvereniging in de Verenigde Staten is erg blij met dit nieuws: "We krijgen nu eindelijk toegang tot de levensreddende therapie die in Europa al decennia beschikbaar is", zegt Anthony J. Castaldo."

Sanquin

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.





http://www.sanquin.nl