Gemeente Lelystad

Ruim honderd kinderen kleuren mee voor CJG

De kleurplaatwedstrijd die gekoppeld was aan de opening van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een groot succes geworden. Meer dan 100 kinderen tussen de 2 en 12 jaar hebben een tekening gemaakt en ingeleverd.

Eerste prijs

Groep 7 van OBS De Vuurtoren van juf Ike Stins heeft met een collage van tekeningen de eerste prijs, een schoolreisje naar Ballorig, gewonnen in de categorie van 9 tot 12 jaar. Ook zijn twee prijzen gevallen binnen één gezin: Jasmin en Ikram El Mhassani wonnen allebei een tweede prijs. Wethouder Albert Kok heeft op 15 oktober de prijzen uitgereikt.

Opening

Het eerste Centrum voor jeugd en gezin in Lelystad, met name voor bewoners van de Atol en Zuiderzeewijk, is geopend op 5 september. De resultaten van de eerste maand zijn bemoedigend. Inwoners van Lelystad weten de weg naar www.jeugdengezinlelystad.nl te vinden voor informatie over opgroeien en opvoeden.

Ook word al regelmatig gebruik gemaakt van de 7 x 24 uur telefonische informatie en bereikbaarheidsdienst (0320231111)

Centrum

Het centrum fungeert ook als aanspreekpunt en moet voorkomen dat mensen van het kastje naar de muur worden gestuurd. Achter de voordeur van het centrum wordt samengewerkt door een groot aantal organisaties zoals: de GGD, ICare jeugdgezondheidszorg, MEE, IJsselgroep, buurtcentra, peuterspeelzalen en basisscholen.

---