Gemeente Assen


Mantelzorgers verdienen een bloemetje

Assen, 15 oktober 2008

Steunpunt Mantelzorg, Contactpunt Mantelzorg Assen, Mari Bersama, Welzo én de Gemeente Assen willen alle mantelzorgers in de stad bedanken. Daarom worden zij op 10 november in het zonnetje gezet.

De vrijwillige zorg voor familie of vrienden wordt mantelzorg genoemd: veel mensen zijn er dagelijks mee bezig. Daarbij kan gedacht worden aan de verzorging van een chronisch zieke partner, een gehandicapte ouder, een kind met een gedragsstoornis of andere familieleden, vrienden of kennissen die hun hulp nodig hebben. Op de Dag van de Mantelzorg worden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Mantelzorgers zijn op 10 november vanaf 12.00 uur welkom in kerkgebouw Rehoboth aan de Tumulusstraat 1. Daar kunnen zij rekenen op een lekkere lunch en een optreden van cabaretgroep 'Jong Belegen'. Natuurlijk gaat men niet met lege handen naar huis. Want mantelzorg verdient een bloemetje.

Iedereen die mantelzorger is of iemand kent die dat doet kan zich aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg, op tel. 0522 - 273925 (op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur) of per e-mail naar secretariaatmzo@icare.nl. Ook mensen die niet aanwezig kunnen zijn op 10 november kunnen zich melden: hun bloemetje wordt dan thuisbezorgd.