Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Afrikaanderplein als culinaire smulplek

In de Afrikaanderwijk en op Katendrecht is veel moois en lekkers te koop, weet chefkok en horecaondernemers Rob Baris. Alle reden voor hem om een kookboek samen te stellen waaraan is meegewerkt door meer dan 150 bekende Rotterdammers en buurtbewoners.

Het resultaat heet Zuid Kookt!, een 320 paginas tellend smulboek.

Burgemeester Ivo Opstelten neemt zaterdag 18 oktober om 10.30 uur het eerste exemplaar in ontvangst. Daarna volgen op het Afrikaanderplein kookdemonstraties waar ingrediënten van de markt op Zuid worden verwerkt tot heerlijke gerechten.

Naast duidelijke recepten en uitneembare boodschappenlijstjes voor de gerechten geeft Zuid Kookt! ook achtergrondverhalen, fotos en interviews over buurten op Zuid, de geschiedenis van de markt en Katendrecht en de plannen voor de toekomst.

Tijdens de officiële presentatie wordt een forse korting gegeven. Zuid Kookt! kost dan tien euro (winkelprijs 24,95 euro).

Zuid Kookt!, is gemaakt in opdracht van het Pact op Zuid, een samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, de deelgemeenten Feijenoord, IJsselmonde en Charlois en de corporaties Woonbron, Woonstad Rotterdam, Vestia en Comwonen. Gezamenlijk investeren zij de komende jaren extra in het wonen, werken, ondernemen, leren en recreëren op Rotterdam-Zuid.