Time : 10:10:00
Date : 13 August 2008
Sender Name: Fairtec nv

Vakbeurs Pumps & Valves 2008: omgaan met pompsystemen op een moderne manier

Pars pro toto : een pomp wordt nauwelijks nog aanzien als een apart werkende machine, wel als een wezenlijk onderdeel van een volledige installatie. Pumps & Valves 2008 wil dit extra belichten op 15, 16 en 17 oktober in Antwerp expo. De nieuwe baseline van de beurs, "Pump Systems and Equipment for Industrial Processing", zal niet enkel tot uiting gebracht worden via het meer gevarieerde aanbod aan exposerende bedrijven met hun producten en diensten, maar zeker ook tijdens de verschillende seminaries die de beurs omkaderen.

Naast het uitgebreide gamma pompen, kleppen en afsluiters loopt het beursprogramma parallel met de 3 hoofdthema's van deze editie. Hierdoor wordt er speciale aandacht besteed aan energie-efficiëntie van pompsystemen, piping en pijpleidingen, en mengers en roerders. Frequentieomvormers, drives, hoogrendement smotoren, coatings, RVS,... zullen aldus prominent aanwezig zijn op de beursvloer.

Het seminarieprogramma dat de beurs een extra dimensie geeft, zal dagelijks een ander thema belichten. Op woensdag worden verscheidene uiteenzettingen gepresenteerd die kunnen helpen om het energieverbruik van pompen en installaties te reduceren. Deze dag wordt ondersteund door Agoria, de federatie van de technologische industrie. Technische uiteenzettingen worden afgewisseld met concrete verwezenlijkingen uit de praktijk.

De sessies 'Trends in Piping' op donderdag worden ingevuld door de afdeling Vorming van de Vlaamse Ingenieurskamer (VIK). Het vervangen van RVS door kunststof wordt behandeld in een eerste lezing, terwijl een zeer innovatieve Seveso-dichting voor metaal wordt voorgesteld in een tweede lezing.

Tijdens de laatste beursdag worden in samenwerking met Roerwerk.BNL verschillende innovaties toegelicht die oplossingen bieden voor diverse meng- en roerproblemen.

Meer informatie met betrekking tot de vakbeurs Pumps & Valves en het bijhorende seminarieprogramma kan u terugvinden op de website www.pumps-valves.com

Voor direct contact belt u Steven Duytschaever, tel. +32(0)3 355 10 97 of mailt u aan pva@pumps-valves.com.

URL: http://www.pumps-valves.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR Link to Press Release - UK