Ingezonden persbericht


WIC Nieuwsbriefvoor wijnprofessionals

Udo Göebel voor derde keer Vinoloog van het Jaar

Udo Göebel (39) heeft zondag voor de derde keer de titel Vinoloog van het Jaar veroverd. De wijnproefwedstrijd Prix Pommery werd voor de dertiende keer georganiseerd door de Vereniging Vinologen Nederland (VVN). Deelnemers moeten twaalf wijnen blind proeven en vragen over de wijn beantwoorden.

Aan de wedstrijd Vinoloog van het Jaar deden dit jaar meer dan zestig vinologen mee. In de voorrondes vielen de meesten af, slechts tien mochten zondag in Amsterdam meedoen aan de finale. Twee vinologen eindigden op de eerste plaats. Een speciale extra vraag moest de definitieve uitslag opleveren. Louis Hennekens en Udo werd gevraagd om het oogstjaar, wijnland en wijnstreek van een blind ingeschonken glas rode wijn te bepalen. Dat gaf de doorslag: Udo won de titel. Hij ging naar huis met een dubbele magnum Pommery-champagne. Ook wint hij een weekend in de Champagne-streek.

Udo won de felbegeerde titel ook in 2002 en 2005. Hij is de eerste die de titel drie keer heeft veroverd. In het dagelijks leven is Udo zelfstandig ondernemer, twee jaar geleden begon hij zijn bedrijf WineMatters, waarmee hij bijzondere wijnen importeert uit Zuid-Afrika en die rechtstreeks via internet en proeverijen verkoopt aan wijnliefhebbers. Opmerkelijk: in de finale stond geen enkele Zuid-Afrikaanse wijn op de proeftafel.

Voor de redactie,

Ingezonden persbericht