Gepensioneerde managers een gat in de arbeidsmarkt


GORREDIJK, 20081015 -- Ervaren managers en wetenschappelijk onderlegde vakspecialisten zijn bijna niet te krijgen. De vraag naar hoog opgeleide werknemers neemt sterk toe. Gepensioneerde managers en vakspecialisten staan klaar om dit gat op te vullen. Fit Talent in Gorredijk bemiddelt.

De komende tijd gaan veel oudere hoog opgeleide werknemers met pensioen. Jongere werknemers kunnen dit gat niet opvullen, omdat zij de ervaring of het talent missen.
Op de arbeidsmarkt ontstaat daardoor momenteel een groot tekort aan ervaren, hoog opgeleide werknemers. Tegelijkertijd blijven ouderen veel langer actief. Het overheidsbeleid zal hier naar verwachting op inspelen, waardoor het voor bedrijven steeds aantrekkelijker wordt om gepensioneerden in te schakelen.

Fit Talent
Fit Talent in Gorredijk speelt hierop in. Fit Talent is een bemiddelings- en detacheringsbureau voor gepensioneerde managers en vakspecialisten. Alle organisaties in elke branche in Nederland zijn in principe klant. Het bedrijf vervult de behoefte van de arbeidsmarkt en van de gepensioneerden zelf.

Langer fit
Gepensioneerden zijn steeds langer fit, ze leven langer en willen een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Onderzoek wijst uit dat hoger opgeleide werknemers bereid zijn om na hun pensioen in een gelijkwaardige functie opnieuw aan de slag te gaan, vaak in banen voor een bepaalde tijd of projectmatig. Hun ervaring en deskundigheid is in het bedrijfsleven hard nodig.

Voordelen
Steeds meer werkgevers staan positief ten opzichte van het inschakelen van deze oudere werknemers. Er zijn voordelen. Deze werknemers zijn gemotiveerd en toegewijd, capabel, betrouwbaar en weinig ziek. Ze werken nauwgezet en zelfstandig. Bovendien brengen ze een schat aan ervaring en inzicht mee, of het nu gaat om management of om vakspecialisten.

Lagere kosten
Ook de kosten zijn lager. De gepensioneerde ontvangt zowel pensioen als loon. De werkgever hoeft over het loon geen sociale lasten af te dragen. Twee jaar loon doorbetalen bij arbeidsongeschiktheid is niet aan de orde. Contracten worden voor een bepaalde tijd afgesloten, eventueel met verlenging.

Over Fit Talent
Medewerkers van Fit Talent zijn zelf gepensioneerd en zijn dus ervaringsdeskundig. Kandidaten en organisaties kunnen zich aanmelden via de website. Vanaf de aanvang van de matching worden beide partijen intensief en persoonlijk begeleid.

Contact
Website : www.fittalent.nl
Email : info@fittalent.nl
Telefoon: 0513-490773