Ingezonden persbericht

André van Valen wint 3e Hoeksche Waardse Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd
Tijdens de spannende middag, georganiseerd door chr. bibl. Tolle Lege te Numansdorp, met de schrijver Roland Kalkman, is hedenmiddag de 3e voorleeswedstrijd georganiseerd.
Een 13-tal scholieren van 9 jaar en ouder probeerde wie het beste de jeugd wist te boeien. Gekeken werd naar toon, articulatie, leesstijl etc. Uiteindelijk wist Andre van Valen uit Klaaswaal, leerling van de Groen van Prinstererschool uit Klaaswaal er met de titel van door te gaan. Roland Kalkman prees hem vanwege het feit dat hij het lezen ondersteunde met gebaren en de jeugd echt wist te boeien door de toon in zijn verhaal. Roland had voor iedere voorlezer een woordje, immers iedereen kan van zijn of haar fouten leren.

Spannende boeken
In deze middag presenteerde Roland Kalkman, schrijver van christelijke kinderboeken, tevens zijn spannende boekenserie. Het voorlezen was werkelijk een must om aan te horen. Dan rolde de schrijver haast op de grond, als in het boek een winkelkarretje tegen de enkel van de hoofdpersoon stoote (zie foto), dan was er het waarschuwende vingertje "pas op!" (zie ook foto)

Serie Rosa en Maria
Na de pauze genoten de aanwezige 40-koppige jeugdigen van de presentatie over Rosa, een adoptiekind uit Colombia (zie Colmobiaanse vlag op de foto)

Al met al was het een meer dan geslaagde middag, Het was overweldigend. Roland prees de jeugdigen dan ookdat ze zolang gespannen naar hem konden luisteren. je kon soms een speld horen vallen...
Na de pauze maakte velen gebruik van de mogelijkheid om een boek door de schrijver te laten signeren.

-----------------