Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht

17 september 2008

Finale op donderdag 16 oktober 2008

Universiteit Utrecht organiseert 8e Internationaal Studenten Pianoconcours

Op donderdag 16 oktober vindt in Vredenburg Leidsche Rijn de finale plaats van het 8e Internationaal Studenten Pianoconcours. Drie finalisten - getalenteerde studenten die naast hun studie pianospelen - strijden om de eer, en een geldprijs van 2500 euro.

Het Internationaal Studenten Pianoconcours wordt iedere twee jaar georganiseerd door de Universiteit Utrecht en is vanaf het begin in 1994 een succes bij deelnemers, publiek en media. "Incredibly hospitable people and other like-minded students make this one of the most encouraging, relaxed and inspiring piano competitions I've ever experienced,' aldus de Britse winnares in 2006, Clare Hammond. Ook dit jaar is weer sprake van een sterk internationaal deelnemersveld, met pianisten uit Rusland, Polen, Italië, Japan, België en natuurlijk Nederland. Op www.pianocompetition.uu.nl is meer te lezen over de deelnemers en de werken die ze spelen.

Voorrondes en finale

De finalisten spelen elk een zelfgekozen stuk en een vaststaand pianoconcert. Ze worden begeleid door het Utrechtsch Studenten Concert, onder leiding van Bas Pollard. De presentatie is in handen van prof.dr. Willem Koops. De finale is op donderdag 16 oktober in het Muziekcentrum Vredenburg, Leidsche Rijn.

Voorafgaand aan de finale-avond op 16 oktober vindt op maandag 13 oktober de voorronde plaats in Parnassos Cultuurcentrum. De halve finale is op dinsdag 14 oktober, eveneens in Parnassos. De voorronde en halve finale zijn gratis toegankelijk.

Kaarten bestellen

Kaarten voor de finale zijn online te bestellen via www.vredenburg.nl. Alumni, medewerkers en studenten van de Universiteit Utrecht en U-pas-, 65+-pas en CJP-pashouders betalen het gereduceerde tarief van ¤ 10,50.. De kaarten kosten normaal ¤ 13,50.

Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de recepties:


- Kassa Vredenburg, Oudegracht 167 (Centrale Bibliotheek)


- Parnassos Cultuurcentrum (locatie binnenstad), Kruisstraat 201


- Parnassos Cultuurcentrum (locatie De Uithof), Marinus Ruppertgebouw, Leuvenlaan 19

Pers

Journalisten zijn van harte uitgenodigd om de voorronde, halve finale en/of finale bij te wonen. Voor meer informatie, vrijkaarten of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Parnassos Cultuurcentrum: (030) 253 8448.

De organisatie van het Internationaal Studenten Pianoconcours is in handen van het Utrechts Universiteitsfonds en Parnassos Cultuurcentrum.

Meer informatie

Wietske de Lange, persvoorlichter Universiteit Utrecht, (030) 253 4073, w.delange@uu.nl.

Ineke Vossen, programmacoördinator Parnassos Cultuurcentrum, (030) 253 8769, c.p.e.vossen@uu.nl.