Persberichten

Extra aandacht voor gezinnen met Familieroute op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2008

Publicatiedatum: 08-10-2008


Persbericht
Utrecht, 8 oktober 2008

Beursdata: donderdag 16 tot en met woensdag 22 oktober 2008

Genieten staat centraal op jaarlijkse nationale kampeer- en caravanmanifestatie

Nu al geeft de populaire Kampeer & Caravan Jaarbeurs bij elke rechtgeaarde liefhebber alweer heerlijke kampeerkriebels. Meer dan vijftigduizend bezoekers komen elk najaar naar deze populaire publieksbeurs. In Nederland is geen vergelijkbaar evenement waar zo veel mensen op af komen en dat is ook goed te verklaren, want elk type kampeerder wordt op de wenken bediend en krijgt een volledig overzicht voorgeschoteld van de mogelijkheden voor een complete vakantie, inclusief alle noviteiten! De data van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2008: van donderdag 16 tot en met woensdag 22 oktober.
Genieten staat centraal op de komende editie; van het brede aanbod aan kampeervoertuigen en recreatieve en toeristische informatie, maar zeker ook van een veelomvattend activiteitenprogramma, voor jong en oud. Met de introductie van de Familieroute wordt extra aandacht besteed aan de speciale wensen van kamperende gezinnen. Met deze route en de speciale Camperplaats die op een van de buitenterreinen wordt ingericht, heeft de Kampeer & Caravan Jaarbeurs twee regelrechte primeurs!

Indianendorp
De Familieroute voert langs aanbod dat de gezinsleden zal interesseren. Inventieve vondsten, maatwerkproducten of juist handige toepassingen met voordelen voor alle gezinsleden die samen de vakantie doorbrengen in camper, caravan of er met de vouwwagen op uit trekken. Langs het traject van de Familieroute zijn leuke activiteiten voor de kids; hier en daar worden zelfs cadeautjes uitgedeeld. Als de kinderen toch een keer onder moeders rokken vandaan willen, kunnen zij zichzelf ook prima op de beurs vermaken, bijvoorbeeld in het Kindertheater of in het Indianendorp. Onder begeleiding van medewerkers van Recreatiecentra Nederland kunnen de kleintjes zich laten omtoveren in Winnetou, een eigen Indianentooi maken of zich heerlijk nestelen bij de grote Verhalenverteller.

Zelf iets uitproberen?
Ook als volwassene komt u zeker niets tekort en u zult uw ogen uitkijken bij al het kampeermoois dat in zeven hallen staat uitgestald. Zelf iets uitproberen? De ANWB verzorgt op het buitenterrein korte, toegepaste trainingen over de beheersing van kampeervoertuigen. Op de vlakke weg is rijden met caravan of aanhangwagen vaak geen probleem, maar bergafwaarts? U kunt de mogelijkheden risicoloos uitproberen. Ook met het manoeuvreren van de caravan op de campingplaats kunt u aan de slag. Met de 'PowrMover' wordt de zwaarste caravan tot op de centimeter nauwkeurig en zonder enige inspanning op elke gewenste plek gepositioneerd.

Stacaravanpark
En zo zijn er nog veel meer leuke en leerzame activiteiten. Wat te denken van de verkiezing Kampeerauto van het Jaar, een echt stacaravanpark, de Bovag workshop caravan- en vouwwagenonderhoud en diverse interessante workshops. Verder nog een expositie van de Oldtimer Caravan Club, die 'het gevoel van toen' weer even tot leven brengen en een pétanquebaan.

Camperplaats
Voor de kampeerautobezitters biedt de beurs overnachtingsmogelijkheden op de speciaal ingerichte camperplaats. Zo kan een dagje beurs ook nog worden gekoppeld aan een bezoekje aan het mooie oude stadscentrum van de Domstad. Hiermee heeft niet alleen de Jaarbeurs, maar ook de stad Utrecht een primeur.

Korting in voorverkoop
De voorverkoop is gestart. Behalve ¤ 5 korting geeft een kaartje in de voorverkoop kans op een Suncamp holidays Kampeervakantie t.w.v. ¤ 1.250, of een van de 25 ACSI Campinggidsen Europa Package 2009.


Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions