Provincie Overijssel

Nominaties Routepluim

Op 16 oktober 2008 zal tijdens een symposium van de Vormgevingsadviesgroep (VAG) van Rijkswaterstaat voor de eerste keer een Routepluim worden uitgereikt. Het A1-kunstproject van de drie kunstinstellingen, Kunstenlab, Kunstcentrum Hengelo en Kunstvereniging Diepenheim is één van de genomineerden in de categorie culturele initiatieven

Deze prijs is in het leven groepen door Jan Brouwer, voormalig Rijksadviseur voor de infrastructuur en Ingwer de Boer, voorzitter van de Vormgevingsadviesgroep (VAG) van Rijkswaterstaat. Met de Routepluim willen zij de ruimtelijke kwaliteit op en rond infrastructuur stimuleren. De Routepluim wordt uitgereikt aan drie inspirerende projecten die hebben bijgedragen aan de kwaliteit van de infrastructuur en het omliggende gebied.

De nominatie voor het A1-project geeft aan dat de kunstmanifestaties en andere activiteiten als bijzonder én inspirerend worden gezien in het vakgebied van het route ontwerp en de ruimtelijke inrichting rond de snelwegen in Nederland. Onder de naam A1-project organiseren de drie kunstinstellingen uit Overijssel vanaf 2005 een scala aan activiteiten met als doel het kunstklimaat van Oost-Nederland te stimuleren en de regio meer zichtbaar op de kaart te zetten.

Het A1-kunstproject levert veel inspiratie voor het programma A1-zone. Via het programma Cultuur en Ruimte heeft het A1-kunstproject een stevige bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de Agenda A1-zone en namen zij deel aan de maatwerksessie Cultuur & Ontwerpkwaliteit A1-zone . Het A1-project wordt gesubsidieerd door de Provincie Overijssel.

Meer informatie kunt u vinden op de volgende websites:

De Routepluim

A1-Kunstproject

Programma A1-zone

Programma Cultuur en Ruimte