Gemeente Moerdijk


30-09-2008: Dag van de toegankelijkheid 2008

Een wandeling zonder benen

De maand oktober staat dit jaar in het teken van toegankelijkheid van gebouwen en plekken voor mensen met een beperking. In de gemeente moerdijk word hier op de dag van de toegankelijkheid aandacht aan besteed door mensen een kans te geven te ervaren hoe het is jezelf voort te bewegen in een rolstoel.

Deze dag wordt gebruikt om de problemen van hulpmiddelengebruikers onder de aandacht te brengen. Dit doet het gehandicaptencentrum De Kernen door u te laten ervaren welke obstakels er aanwezig zijn en hoe het voelt deze te moeten ontwijken en te overwinnen. Op donderdag 16 oktober 2008 wordt er daarom een rolstoeltocht georganiseerd in het centrum van Zevenbergen. De tocht begint bij het gemeentehuis. Vanaf 14.30 uur kunt u Zevenbergen doorkruisen, zonder daarbij gebruik te maken van uw benen.

De middag zal om ongeveer 16.00 uur worden besloten onder het genot van een versnapering ergens in het centrum van Zevenbergen.

Wij willen u met klem verzoeken uw interesse voor deelname aan deze middag kenbaar te maken aan ons secretariaat, (Ria Neelen-Rijsdijk) 0168 463681, e-mail: dekernen@hetnet.nl.

Houd u niet afzijdig, maar ervaar voor welke problemen een rolstoelgebruiker zich dagelijks gesteld ziet als hij even een wandelingetje door het centrum van Zevenbergen maakt.

Dus meld u aan bij het secretariaat.